İslam dininin kadına verdiği önemi ortaya koymak, İslam dininin kadına bakışı hakkında vatandaşlara bilgi vermek ve şiddetin önlenmesine farkındalık oluşturmak amacı ile Çanakkale İl Müftülüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısı panel düzenledi.  Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen ‘Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması’ paneline  İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, Müftü Yardımcıları, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Moderatörlüğünü İl Müftüsü Mustafa Bilgiç'in yaptığı panele Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 1 Daire Başkanı Yusuf Tunç, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Psikolog Hacer Hepgül konuşmacı olarak katıldılar.   Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. İl Müftüsü Mustafa Bilgiç panelin açılış konuşmasını gerçekleştirerek yaptığı açıklamada  “Şiddeti sınırlandırmamak gerekir ekonomik şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet gibi şiddetin türleri mevcuttur. Ama rahmet peygamberinin ümmeti olarak bizler bırak ailelerimize bütün mevcuda da karşı şiddetten uzak durmamız icap eder” dedi.

Şiddet Nasıl Olursa Olsun Kabul Edilemez

Ardından Daire Başkanı Yusuf Tunç, ‘Şiddetin Önlenmesinde Dini Referanslar’ sunumu ile bir konuşma gerçekleştirdi.  Tunç konuşmasında  İsrail’in Filistin’deki Kadın ve çocuklara yönelik gerçekleştirdiği zulme de değinerek “Aile de çocuk da bizlere birer emanettir. Aile hayatımızı emanet bilinci çerçevesinde şekillendirmemiz icap eder. Cennet anaların altındadır diye hadisi şerif var. Bunu bildikten sonra eylemlerimiz de ve söylemlerimizde buna dikkat etme bilincine sahip olmamız gerekiyor.  Ayrıca hangi renge ve şekle mensup olursa olsun bir insanın başka bir insana, camiye, okula, hastaneye bomba atması çocukları ve büyükleri öldürmesi kabul edilemez. Şiddet her ne şekilde olursa olsun kabul edilemez. ” dedi.

Son olarak Psikolog Hacer Hepgül ise ‘Aile İçi Kadına Karşı Şiddetle Mücadele’ konusunda sunum yaptı. Program hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Cuma Deren