Ana arteller, mahalle araları ise; Allaha emanetti..

Küresel ısınma, buna bağlı yaşanan kuraklık nedeniyle, tam takır, kuru bakır hale gelen barajları gören, yağmur duası yapar duruma gelmişti. Belki de edilen dualar tuttu, adeta gök delindi, metrekareye onlarca litre yağmur düştü.

Çanakkaleliler, dün sabah saatlerinden itibaren gün boyu sağanak ile imtihandaydı.

Mesaiye yetişmek için aracları ile yollara dökülen işçi ve memurlar, ana arteller başta, mahalle aralarında da etkili olan sel suları nedeniyle çok zor anlar yaşadı.

Zemini kaplayan sel suları, yer yer 40 santimetreye ulaştı, onlarca araç stop etti, yollarda kaldı.  Vatandaşın imdadına, Polis ekipleri yetişti. Belediye görevlileri., rögarların yetersiz kaldğı noktalarda hummalı çalışmalar yaptı.

Şehitler diyarı Çanakkale'de, il merkezinden, ilçelerine, beldelerden köylere, sağanak mağduriyetinin yaşanmadığı nerede ise tek bir adres kalmadı.

Türkiye'ni en büyük beldesi Kepez’ in, debisi yükselen deresi taştı. Dağlardan inen sel sularına gün boyu geçit sunan Kepez deresinde, oluşan manzara görenleri ürküttü.

Şehrin en bilindik adresi Aynalı Çarşı' da esnaf akan çatı yüzünden kepenklerini açamadı. Çarşı esnafı, yaşanılanlara haklı olarak tepki gösterdi.

-----------------------------------------