Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Yıldönümünde özlemle anarken, Gelibolu İlçesine bağlı Ilgardere ve Sütlüce Köylerinde anlamlı iki tören gerçekleştirildi. Ataya olan sevgisini köylerine de yansıtan köylüler, Muhtarların talebi ve Gelibolu Atatürkçü Düşünce Derneğinin de destekleri ile köy meydanına Atatürk büstü yerleştirdiler. Köylülerin de katkı sunduğu üzerinde Ulu Önder Atatürk’ün Köylü milletine olan saygısı ve güvenini dile getirdiği ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözünün yer aldığı  büstlerin açılış törenine Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve çok sayıda davetli de katıldı.

Törenlerde bir konuşma yapan ve Köylülerin Atatürk Sevgisine değinen Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar “İlkeleri ile yolumuzu aydınlatan Ölümsüz lider Ata’mızı andığımız bugün muhtarımızın talebi ve ADD’nin katkılarıyla hazırlayıp açılışını gerçekleştirdiğimiz Atatürk Büstü şirin köyümüze hayırlı olsun. Atamızın sonsuzluğa uğurlanışının 85.yıldönümünde saygımızı ifade etmek ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına Atatürk Büstü açılışını gerçekleştirdik. O’nun aydınlığı bizlere ışık olmaya devam edecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından iki köyde de düzenlenen ayrı ayrı törenlerle Atatürk büstlerinin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyelerinin yanı sıra Köylüler de açılışlara yoğun ilgi gösterdi.

 

Burcu Erdal