Turist rehberlerinin katıldığı gezide, rehberler 108 yıl önce Çanakkale Savaşında komutan olan Atatürk’ün geçtiği yoldan geçilerek ölüm yıldönümü dolayısı ile karanfiller bırakıldı.

1915 Çanakkale Savaşlarında gösterdiği kahramanlık ve verdiği emirlerle tarih sahnesine çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ölümünün 85. Yıldönümü dolayısı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) ile Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) işbirliğinde bir gezi düzenlendi.  Geziye katılan Turist rehberleri, ölümünün yıldönümünde atanın Çanakkale Cephesinde yürüdüğü yollar bir kez daha aşıldı.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anafartalar Kahramanlığı'na giden sürecin tarihsel izlerini takip ede, Çanakkale Cephesi'ndeki izlerini, anılarını ve mekanlarını takip eden vefa programı kapsamında  rehberler yol boyunca karanfil bırakarak Atayı özlemle yad etti.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hayata geçirilmeye hazırlanan Mustafa Kemal Yolu projesini de yerinde inceleyen rehberler  Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdürü Doç. Dr. Barış Borlat rehberliğindeki ÇARO heyeti Mustafa Kemal Atatürk’ün Çabnakkale Cephesindeki Kahramanlıkları ve başarıları hakkında da bilgiler aldılar.

 

Şerife Erdem