11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde  Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun tüm kesimlerinde çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlama, özellikle son yıllarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılmasını sağlamak amacı ile 2019 yılında başlatılan ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası ile Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasımda  Yenice İlçesinde 185 fidan toprakla buluşturuldu.

Ülkemizde orman sahasını genişletmek ve orman varlığını arttırmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki  arasında bozulan  dengeyi yeniden oluşturmak,  biyoçeşitliliği geliştirmek,  çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan katkısını arttırmak amacı ile 2019’yılında 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü olarak ilan edilmiş ve u anlamlı günde her yıl milyonlarca fidan toprakla buluşturuluyor.  Milli Ağaçlandırma gününde Çanakkale’de 13 ayrı lokasyonda 54 bin 750 adet fidan dikimi gerçekleştirilmesi hedeflendi. Lokasyondan biri olan Yenice İlçesinde de 185 fidan toprakla buluşturuldu.

Yenice İlçesinde  Cumhuriyetin 100. yılı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yılına ithafen 185 adet fidan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında toprakla buluşturulduğu programa Kaymakam Musa Göktaş, İlçe Emniyet Amiri Emrah Üresin, İlçe Jandarma Komutanı V. Kd. Bşvş. Hasan Maden, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Günay, Orman İşletme Müdürü Mehmet Akkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baykal, Daire Amirleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. Yenice Fen Lisesi Bahçesinde düzenlenen törenle fidanlar toprakla buluşturuldu.

 

Burcu Erdal