Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzüncü Yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Önderliğinde  ebru sanatının okullarda tanıtılması amacı ile Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Ebru Sanatçısı Mustafa Çakar  rehberliğinde gerçekleştirilen ebru sanatı çalışmalarına Öğrenciler Cumhuriyetin yüzünü yansıttı. 

Eğitim kapsamında oluşturulan ebruların yer aldığı sergi de sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Somut Olmayan Kültürel Miraslarımızdan biri olan Ebru sanatının kaybolmaması ve gelecek nesillere aktarılması amacı ile Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda ebru sanatı  etkinlikleri gerçekleştirildi. Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Ebru Sanatçısı Mustafa Çakar  rehberliğinde gerçekleştirilen ebru sanatı çalışmalarına öğrenciler de yoğun katılım gösterdi. Sanatçısı Mustafa Çakar   önderliğinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Öğrencilerin Cumhuriyetin yüzünü yansıttığı ebru çalışmaları düzenlenen sergi ile görücüye çıktı.

Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde gerçekleştirilen ‘Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında 100 Ebru’  sergisinin açılışına İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven, Şube Müdürleri Cengiz Yılmaz, Ahmet Güngör, Ercan Konyar, Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Mutlu Önder, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Akyol, Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Dursun Yılmaz, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldı.

Geleneksel sanatlarımızdan biri olan ebru sanatının tanıtılması ve yaşatılması, ebru sanatının ve ortaya çıkan eserlerin web sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşılarak ebru sanatına olan farkındalığın arttırılması ve yaygınlaştırılması amacı ile ‘Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzüncü Yılı’ etkinlikleri kapsamında Mustafa Kemal İlkokulu yöneticileri, öğrenci, öğretmen ve velileri tarafından oluşturulan eserler görücüye çıktı.  Cumhuriyetin yüzünün yansıtıldığı yüz ser  4 gün boyunca ziyarete açık olacak.

 

  Burcu Erdal