Yaşanan kuraklıkla suyun öneminin giderek arttığı son yıllarda bilinçli su tüketimini sağlamak amacı ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Çanakkale  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Merkez ilçe Kalabaklı Köyü Form Eğitim Kurumları Okulunda  öğrencilere  su verimliliğine yönelik eğitim çalışması gerçekleştirilerek eğitimin sonunda öğrencilere ‘Su Dedektifi’ kimlik kartları verildi.Küresel ısınma, orman yangınları başta olmak üzere dünyada artan nüfus ile beraber su kaynakları da giderek tükeniyor. Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeni ile suyun önemi giderek artıyor.  Yaşanacak  su sorununun önüne geçmek ve bilinçli su tüketimini sağlamak amacı ile  hayata geçirilen Ulusal Su Seferberliği Su Verimliliği çalışmaları kapsamında, Çanakkale  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Merkez ilçe Kalabaklı Köyü Form Eğitim Kurumları Okulunda  öğrencilerine  su verimliliğine yönelik eğitim verildi.

Su Tasarrufu  Alışkanlık Haline Getirilmeli

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, verilen eğitimlere ve su tasarrufunun önemine ilişkin yaptığı açıklamada  “ Suyun verimli ve bilinçli kullanılması konusunda öğrencilerin farkındalığını artıracak bilgiler paylaşarak, su kaynaklarının bütün canlıların yaşamı ve insanlığın geleceği için çok önemlidir. Dünya genelinde su kaynakları giderek azalmaktadır. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Su tasarrufunu her yerde, her koşulda alışkanlık haline getirmelisiniz. Her yerde örnek olup farklı davranış sergileyenleri uyarmalısınız" dedi.

Öğrencilere ‘Su Dedektifi’ Kimlikleri Verildi

Verilen  eğitimler kapsamında öğrencilere su tasarrufu nasıl  sağlanacağı,  suyun nasıl kullanılması gerektiği, hem ev hem de tarlada su kullanımının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından öğrencilere bilgiler verildi. Eğitim sırasında sorular soran öğrenciler su tasarrufu ve geleceklerini korumak adına  ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Yapılan  eğitimin ardından geleceğin su koruyucuları olan öğrencilere ‘Su Dedektifi’ kimlikleri verildi.

Şerife Erdem