Bu yıl yangınlardan nasibini fazlasıyla alan Çanakkale’de son olarak Ilgardere Mevkinde geçtiğimiz hafta yangın çıktı. Rüzgarın da etkisi ile saniyeler içinde büyüyen yangın yağmurun da etkisi ile kontrol altına alınırken zarar gören vatandaşları ziyaret eden  AK Parti Milletvekili Ayhan Gider,  bölgede incelemelerde bulundu.

Ilgardere mevkisinde ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler hızla yayıldı. Bunun üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce bölgeye ekipler yönlendirildi. Ekipler kısa sürede yangına müdahale etse de rüzgarın şiddetli esmesi dolayısı ile yangın kısa sürede büyüdü.  Yerleşim alanlarına yaklaşan yangın dolayısı ile Pazar Köy tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Yangınla mücadele devam ederken   başlayan sağanak, yangının ilerleyişini durdurdu ve söndürme çalışmalarını kolaylaştırdı.

Milletvekili Gider Yangın Bölgesini Ziyaret Etti 
Bu yıl Çanakkale’de yaşanan büyük yangınlardan biri olan Ilgardere  yangınında ağıllar, tarlalar ve araziler de zarar gördü.  Yangın Bölgesini ziyaret eden Ayhan Gider İncelemelerde bulundu.  Milletvekili Gider,  Ilgardere ve Pazarlı köylerine giderek bölgede  hem incelemelerde bulundu hem de vatandaşlarla bir araya geldi.  İnceleme ziyaretinde yer alan Çanakkale Tarım İl Müdürü Nazan Türkaslan, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, bölgedeki çalışmalar ile ilgili Milletvekili Gider’e bilgiler verdi.  Yangından etkilenen vatandaşlara Geçmiş Olsun dileklerini ileten Milletvekili Gider, yangın söndürme ekipleri ile de bir araya gelerek teşekkürlerini iletti.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan ve  mücadele eden tüm çalışanlara teşekkür eden AK Parti Milletvekili Ayhan Gider “Yangınla canını dişine takarak mücadele eden orman personelimize teşekkürlerimi iletiyorum. Meydana gelen maddi hasarın devletimizce giderilip, yaraların el birliği ile sarılacak” dedi.

Cuma Deren