Emniyet Güçleri’nin başarılı operasyonu sonucu, mide bulandırıcı suçu işleyenler tek tek enselendi.

Detayları, Türkiye kamuoyu ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştı. Bakan Yerlikaya, sosyal medyasından yaptığı bilgilendirmede; çevrimiçi çocuk müstehcenliği ile mücadele çerçevesinde İstanbul merkezli 48 ilde icra edilen eş zamanlı operasyonda 50 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

ÇEVİRİMİÇİ TACİZE, 'DUR' DENİLDİ!...

Eş zamanlı operasyonları başarı ile gerçekleştiren Polis teşkilatını kutlayan Bakan Yerlikaya;

“En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor.

Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında.” dedi.

Çanakkale’de de mide bulandıran bu iğrenç suçu işlemeye yeltenenler enselendi. Yargı karşısında hesap verecekler.

TİTİZ TAKİP SONUCU, TEPELERİNE BİNİLDİ…

Operasyonun gerçekleştiği iller arasında, Çanakkale’de var. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ nün yürüttüğü, ‘çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi’ ile mücadele kapsamında, çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarını işlediği tespit edilenlere, hiç vakit kaybetmeden gereği yapıldı.

---------------------------------------

ÇEVİRİMİÇİ ÇOCUK TACİZİNE

EŞ ZAMANLI OPERASYON

---------------------------------------

En kıymetlilerimizi hedef alıp, mide bulandıran iğrenç suçu işleyenlere Polis ‘dur’ dedi, tepelerine bindi, Şimdi, hepsi yargı karşısında hesap verecek.

İstanbul merkezli başlayıp, Çanakkale’de de gerçekleştirilen ‘çevrimiçi çocuk müstehcenliği’ operasyonu hakkında detaylı bilgileri, İçişleri bakanı Ali Yerlikaya kamuoyu ile paylaştı.

Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ilde düzenlenen operasyonlarda, 50 sapık ruhlu kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. .

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ile mücadele çerçevesinde, İstanbul merkezli 48 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyon sonucunda,  50 kişinin gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Bakan Yerlikaya, twitter hesabından yaptığı paylaşımında; “Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızın koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında, çocuklara ait müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma suçlarının önlenmesine yönelik 48 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi” ifadelerine yer verdi.

İstanbul merkezli başlayıp, Çanakkale’ye de uzanan eş zamanlı operasyonların;

Adana, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van ve Zonguldak’ da gerçekeştirildiği edinilen bilglerden.

TELEFGRAM’ DA, ONLİNE TACİZ…

Operasyona neden tacizlerin merkezinin, Telegram isimli mesajlaşma uygulaması olduğu alınan bilgilerden.

Siber Suçlar ekipleri; Sapık ruhluların Telegram üzerinden grup kurularak çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığı satışa sunduğu belirlendi.

Çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin gerçekleştirildiği tespit edilince de, Polis vakit kaybetmeden harekete geçti.

Operasyon kapsamında 50 şüpheli kıskıvrak edildi. Operasyon nedeniyle baskın düzenlenen adreslerde ele geçen tabanca ve çok sayıda dijital materyale el konulduğu edinilen bilgilerden.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya;” Operasyonu gerçekleştiren polislerimizi tebrik ediyorum.

En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor.

Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında.” İfadelini kullandı.

Haber: Burcu Erdal

Fotoğraflar: İçişleri Bakanlığı