İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ise; ‘ölüme yolculuk’ hazırlığındaki çoluk çocuk 16 Afganistan uyrukluyu kurtardı.

 ALBİRİNİ, VUR ÖTEKİNE…

Yunan geri itiyor, ölüme terk ediyor.. İnsan kaçakçıları ise para kazanma uğruna ölüm yolculuğu başlatıyor.

 Kuzey Ege’de, yine aynı manzara.. İnsan Kaçakçılarının, para kazanmak uğruna hiçe saydığı hayatlar bir yanda, bir yanda da defalarca aynı vicdansızlığı yaşatan, yakaladığını ölüme terk etmek için, Türk karasularına geri iten Yunan unsurları.Emniyet Güçleri, Gece Gündüz Kaçak Avı yapmasa, Ayvacık sahillerinde her gün bir yeni facia..

 -----------------------------------------

DENİZDE ve KARADA,

CAN KURTARMA YARIŞI

------------------------------------------

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Güvenlik güçleri; Polis Jandarma ve Sahil Güvenlik, mesailerini can kurtarma ile tamamlıyor.

 İnsan tacirlerinin mesken tutmaya çalıştığı kıyılarda ve Ayvacık sahillerinde, 7 gün 24 saat, 365 gün 6 saat, Göçmen Kaçakçılığı ile mücadele eden güvenlik güçleri, geçtiğimiz gün yine onlarca canı, son anda Azrail’in elinden çekip almayı başardı.

 “Ya olmasalardı” dedirten o anlarda, Sahil Güvelik deniz’ de, Jandarma ekipleri ise sahil şeridinde, can kurtarma seferberliğinde idi.

Son anda imdada yetişen Sahil Güvenlik, 46 düzensiz göçmeni Azrail’in elinden çekip aldı.

 İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ise; ‘ölüme yolculuk’ hazırlığındaki çoluk çocuk 16 Afganistan uyrukluyu kurtardı.

 ALBİRİNİ, VUR ÖTEKİNE…

Yunan geri itiyor, ölüme terk ediyor.. İnsan kaçakçıları ise para kazanma uğruna ölüm yolculuğu başlatıyor.

 Kuzey Ege’de, yine aynı manzara.. İnsan Kaçakçılarının, para kazanmak uğruna hiçe saydığı hayatlar bir yanda, bir yanda da defalarca aynı vicdansızlığı yaşatan, yakaladığını ölüme terk etmek için, Türk karasularına geri iten Yunan unsurları.

 Emniyet Güçleri, Gece Gündüz Kaçak Avı yapmasa, Ayvacık sahillerinde her gün bir yeni facia..

 ORGANİZATÖRLER KISKIVRAK... 

Ayvacık İlçesi Gülpınar Köyü' nde,  İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyon sonucunda, 34 FGK 784 plakalı araç içerisinde E.G. ve A.Ş. isimli (2) organizatör şahıs ile birlikte, ölümü yolculuğa çıkış hazırlığındaki 16 Afganistan uyruklu, Azrail’ in elinden son anda alındı. Para kazanma uğruna gözü dönmüş insan tacirleri; 4’ü Erkek, 5’i Kadın, 1 erkek ve 6 kız çocuğu düzensiz göçmeni, deniz yolculuğuna kesinlikle elverişsiz şişme bot ile Yunanistan’ın Midilli Adasına doğru yola çıkaracakları anda, karşılarında ‘can’ kurtarmaya yeminli, Jandarma ekiplerini buldu.

Edinilen bilgiye göre; yakalanan 2 organizatör gözaltına alındı. Yakalanan göçmenler ise; Ayvacık GGM' ye gönderildi.

 DENİZDE CAN PAZARI KURULDU,

SAHİLGÜVENLİK YETİŞMESE;  ALSANA FACİA…

 Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından geri, Midilli adası yönüne hareket halinde iken, geri itilerek ölüme terk edilen düzensiz göçmenleri, Türk Sahil Güvenlik unsurları hayata bağladı.İnsan tacirlerinin, yasa dışı göç yoluna çevirme çabası verdikleri adreste, Ayvacık sahillerinde olası bir facia son anda önlendi.Ayvacık açıklarında,  Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Türk karasularına geri itilen lastik bot içindeki tam 46 kaçak göçmeni, Azrail’ in elinden son anda çekip almayı başaran Türk Sahil Güvenliği oldu.

 BİR DEĞİL İKİ DEĞİL.. YUNAN HER SEFERİNDE  ÖLÜME TERK EDİYOR..

 Birçok kez, video kayıtları ile de belgelenen durumun bir yenisi, yine yaşandı.

Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, çoluk çocuk demedi, şişme bot içinde, balık istifi edilmiş hayatları Türk karasularına itip, ölüme terk etti.

 

Türk karasularına geri itilerek ölüme terk edilen lastik bot içindeki 46 düzensiz göçmeni, bölgede devriye görevi icra eden Türk Sahil Güvenlik unsurları belirledi.

 

Türk Sahil Güvenliği, Jet hızıyla, Kuzey Ege’ de bata çıka durumdaki lastik bottaki hayatların imdadına yetişmeyi bir kez daha başardı.

Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Ayvacık açıklarında lastik bot içerisinde bir grup kaçak göçmen olduğunu tespit edince, denizde kurulan can pazarına müdahale etti.

 

Sahil Güvenlik botları 'TCSG-905' ve 'KB-111' tarafından Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilerek ölüme terk edilen lastik bottaki 46 kaçak göçmen böylelikle yaşama bağlandı.

Şerife Erdem