Hastane bayraklarla donatılırken, hastalara hem Türk Bayrakları dağıtıldı hem de bu anlamlı günde Hasta Hakları ile ilgili bilgiler verildi.

Hipokrat’tan bu yana hasta-hekim ilişkisi güven ve gizlilik esasına dayanmış, kutsallık taşıyan bir ilişki olarak yaşanmıştır.   Hasta haklarının karşılıklı olarak hekim, hasta ve sağlık kuruluşu arasındaki ilişkileri düzenleyen ilkeler bütünü  olan hasta haklarının amacı, hastanın toplumsal açıdan güçlendirilmesi ve desteklenmesidir.  Bu kapsamda ülkemizde 1998 yılında 26 Ekim ‘Hasta Hakları Günü’ olarak kabul edilmiş ve o günden bu yana hasta hakları  çeşitli etkinliklerle vatandaşlara aktarılıyor. Bu anlamlı günde  Çan Devlet Hastanesinde de hasta hakları günü kutlandı.

Hem Vatandaşlar Bilgilendirildi  Hem Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlandı

Çan Devlet Hastanesinde aktif şekilde hizmet veren, hastane, hasta ve sağlık personeli yan yana interaktif bir sağlık hizmetinin sağlanmasına yönelik kurulan Hasta Hakları Birimimiz tarafından bir etkinlik gerçekleştirildi.  Bu yıl 26 Ekim Hasta Hakları günü Cumhuriyetin 100. Yılına gireceğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Haftasını kapsayan anlamlı bir haftanın içinde yer alması dolayısı ile ayrı bir anlam kazandı. Hem Hasta hakları hakkında bilgi vermek hem de Cumhuriyetin 100. Yıl coşkusunu  hastalara yaşatmak amacı işle Hastane Türk bayrakları ile donatıldı.

Etkinliğe katılan ve hastaları bir bir ziyaret ederek bayrak dağıtan Çan Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Alpay yaptığı açıklamada “26 Ekim Hasta Hakları Günü ile ilgili olarak toplumun farkındalığını ve Hasta Hakları Biriminin anlaşılırlığını artırmak amacıyla Çan Devlet Hastanemizde halkımıza bilgilendirme yapmak ve farkındalık oluşturma amacı ile konunun önemi stant açılarak aktarıldı. Aynı zamanda hasta hakları birimimiz ve hastane yönetimimiz  tarafından hastanemizde yatan ve tedavi gören hastalarımızın bir kısmı yerinde ziyaret edilerek hem hasta hakları günü kutlandı, hem de Cumhuriyetimizin 100.yılı vesilesiyle kendilerine şanlı Türk Bayrağımız takdim edilerek, Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu beraber yaşadık” dedi.

Cuma Deren