Yerel seçimlere aylar kala  aday adayları bir bir ortaya çıkarken Başkan Ülgür Gökhan’na da aday olup olmayacağı soruldu. Başkan Gökhan yine şartlarını sıraladı.

15 Ekim’de gerçekleştirilen  CHP İl Kongresinde İl Başkanlığına seçilen Av. Levent Gürbüz'ü ziyaret eden Başkan Gökhan, Gürbüz ve yönetimine başarılar diledi. CHP İl Başkanlığında düzenlenen ziyarette Başkan Gökhan'a Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ve Belediye Meclis Üyeleri de eşlik etti. Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette Başkan Gökhan ile Gürbüz Çanakkale ve ülke gündemine ilişkin değerlendirdi. Basına açık kısımda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a Basın mensupları tarafından sorular da yöneltildi.

Yöneltilen sorulardan bir tanesi ise yaklaşan yerel seçimler için aday adayların bir bir ortaya çıktığı bu dönemde  kendisinin de aday olup olmayacağı sorusu oldu.  Kamuoyunun da merakla beklediği sorulardan bir tanesi olan Ülgür Gökhan’ın ‘tamam mı’ yoksa ‘devam mı’ diyeceği merak konusu olurken  Başkan yine şartlarını dile getirdi.  Şartlarından birisinin de üye bazlı ön seçim olacağını dile getiren Başkan Ülgür Gökhan “Bütün seçimlerin, adaylıkların, bütün üyelerin katılımıyla ön seçimle tespit edilmesi noktasında düşüncem olduğunu herkes biliyor. Bana da soruyorlar aday mısın diye. Ben Belediye Başkanı’yım şu anda. Şu anda aday değilim. Ne zaman aday olurum? Bir, partim ‘hadi bakalım, adaylar belli olsun’ derse aday olurum. İki, ‘önseçimle ben tespit edeceğim’ derse aday olurum. Yoksa ben zaten bu noktada teşekkür ederim diye söylüyorum”  dedi.

Cuma Deren