Düzenlenen  genel kurula Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,  Kent Konseyi Başkanı Ali Aydın Çalıdağ, Meclis Başkanları, konsey paydaşları ve davetliler katıldı.  Genel Kurulda bir açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Ali Aydın Çalıdağ  “Meclislerimizin ve Kent Konseyi’nin çalışmalarında ortaya çıkan sorunlar yönergelerimizi güncelleştirmemiz gerekliliğini dayatmıştır. Çalışma gruplarımızın ve meclis yürütme kurullarımızın zaman zaman dile getirdikleri çelişkileri ve eksiklileri bütün kurullarımızla görüşerek belirledik” dedi.

Değişiklikler Kent Konseyi’nin İşini Kolaylaştıracak

 Çalıdağ, konuşmasında  yapılan değişikliklere de değinerek “2004’te kurulan Çanakkale Kent Konseyimizin yaklaşık 20 yıllık bilgi birikimi ve deneyimlerini göz önünde tutarak, kent konseyinin demokratik, eşitlikçi, farklılıkları önemseyen, katılımı güçlendiren ve yerelde alınacak kararlarda kent konseyinin aktif rol almasını sağlayacak bir anlayışı dayanak alarak yönerge değişikliklerini gerçekleştirdik. Genel Kurulumuzun karar vereceği değişiklikler birikmiş bazı pratik sorunları ortadan kaldıracak ve çalışmalarımızı daha da kolaylaştıracaktır” dedi.

 Kararlar Oy Birliği İle Kabul Edildi

Yapılan değişikliklere uygun olarak Mahalle Meclisleri yeniden ve daha güçlü bir şekilde faaliyete geçirileceğini açıklayan Çalıdağ, diğer tematik meclislerin de değişikliklere uygun bir şekilde yeniden oluşturularak çalışmalarını sürdüreceklerini söylemiştir. Gerçekleştirilen genel kurulda ayrıca son dönem faaliyetleri ve bütçe çalışmalarıyla ilgili bilgiler de verilmiştir. Bütün yönergelerimiz yeni haliyle Çanakkale Kent Konseyi web sitesinde hemşerilerimizin bilgisine sunuldu. Yapılan Bilgilendirmelerin ardından alınan kararlar oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Cuma Deren