"UMURBEY'E, UMURBEY ÇOCUĞU

İsminin Aday Adaylığında geçmesi ardından; "Umurbey' e, Umurbey' in Çocuğu" şeklinde ifadeler ile yorumlandığı öğrenilen isim için, hemşehrilerinin tam destek verdiği gözleniyor.

Yerel yönetimler Seçiminde, İktidar partiden doğup büyüdüğü Belde' ye Belediye Başkan Aday Adayı olmak için hazırlıklar yaptığı öne sürülen İlker Uzunçakır' ın, bu konuda kendisine yönelen sorulara; "Hayır, değilim" cevabı vermediği de edinilen bilgilerden.

Çanakkale İl Özel İdaresi'nde görevli Uzunçakır' ın, uzunca süredir işi gereği Yerel Yönetimler Konusunda tecrübe kazandığı söyleminin, AK Parti kulislerinde altı çizilerek yapıldığı edinilen bilgiler arasında.

-------------------------------- 

'ADAY ADAYI' OLACAĞI DİLLENDİ,

DİKKATLER BU İSME YÖNELDİ...

UMURBEYLİ, UMURBEY ÇOCUĞU İLKER'İ KONUŞUYOR…

--------------------------------

İki seçim sonra, ilk' kez yerli adayın ismi konuşulmaya başlanan Umurbey'de, seçim heyecanı adeta erken başladı. Belde yaşayanları; "BU KEZ BARİ, YERLİ ADAY..." ifadesini dilden dile yaymaya başladı.

Siyaset kamuoyu son günlerde; İl Özel İdaresinde görevli, Umurbeyli İlker Uzunçakır' in isminin, Belde Belediye Başkanlığına 'aday adayı'  olduğu yönündeki iddiaları konuşuyor.

Umurbey' de ise; "Umurbey’in sorunlarını, kendi insanı bilir" ifadesi ile adı Aday Adaylığında geçen isme şimdiden açık destek verildiği edinilen bilgilerden.

Hemşehrileri tarafnıdan Adaylığına sıcak bakıldığı gözlenen İlker Uzunçakır' ın, bu konuda kendisine yönelen soruları; 'hayır, değilim' yanıtı vermediği edinilen bilgilerden.

Uzunçakır' ın, AK Partiden Umurbey Belde Belediye Başkan Aday Adayı olacağı şeklindeki iddia, günlerdir yanıtı merak konusu soruya dönüştü.

Geçtiğimiz dönem AK Parti’den Cumhuriyet Halk Partisine geçen ve beklenen hizmetlerin, verilen vaatlerin bir türlü yerine getirilmemesi şikayetleri dilden dile dolaşan Umurbey' de,  belde halkının; "Bari şimdi, Umurbey' in çocuğu, Umurbey' in başkanı olsun" ifadelerini dilden dile, kulaktan kulağa yaydığı alınan bilgilerden.

"UMURBEY'E YERLİ BAŞKAN"

Belde' de, ithal değil, yerli Aday ile Yerel yönetim Seçimine gidilmesi taraftarı olduğu gözlenen seçmen sayısının, hayli arttığı edinilen bilgilerden.

Bir önceki dönem Belediye Başkanı gibi, mevcut Başkan' ın da Umurbeyli olmadığına dikkat çeken Umurbeylilerin son günlerde; "Yöneticimiz bizden biri olmalı, derdimizi daha bir anlamalı" söylemini dillendirdiği gözleniyor.

Belde' de basit hizmetlerin bile aksaması nedeni ile Beldeye yeniden hizmeti sağlama vaktinin öneminin aciliyetine de dikkat çeken Umurbeylilerin şu görüşü savundukları öğrenildi;

"Atalarımızın dediği gibi, tok açın halinden anlamaz. Umurbeyin yöneticisi, üreticinin sorunlarını bilen biri, aynı zamanda meyve üreticisi olmalı. Marka değerlerimizi büyütmek, Belde'nin geçim kaynağını güçlendirmek için, Vakit artık, içimizdern biri vakti olmalı." 

Cuma Deren