TBMM Genel Kurulu’nda, 6 siyasi parti AK Parti, CHP, DEHEP, MHP, İYİ Parti ve SP grup başkanvekillerinin ortak imzasıyla; İsrail’in Gazze’de hastaneleri bombalamasına ortak kınama bildirisi geldi.

Başkent Ankara’da, Gazi Meclis’ten sesini yükselten, İktidarı ve Muhalefeti ile siyasi parti gurupları, Barbarca saldırıya tepki gösterdi.

Manevi Başkent Çanakkale’de ise; Gazeteciler Cemiyeti, tüm dünyanın gözleri önünde işlenen savaş suçuna ilişkin açıklamasında şu görüşü savundu;
"TÜM DÜNYA, SAVAŞ SUÇUNA TANIK OLDU... KİMSE SESSİZ KALMAMALI... 

BARBARCA SALDIRIYI KINIYORUZ!!!.."

-----------------------------------------------------

İSRAİL, BUNU DA YAPTI !?!…

HASTANE’ Yİ BOMBALADI, 500 CAN ALDI

------------------------------------------------------

İsrail’ in Hastane saldırısına tepkiler çığ gibi büyüyor. Sivilleri hedef alan, Gazze’ ye düşen bombalar nedeniyle yaralandıkları için hastanede bulunan Filistinlileri canından eden İsrail’e tepkilerin ardı arkası kesilmiyor.

İsrail’ in, 500 sivilin ölümüne yol açan Hastane saldırısına ilişkin, İktidarı ve muhalefeti ile siyasi partiler, Gazi Meclis’ te ortak kınama bildirisine imza attı.

TBMM Genel Kurulu’nda, 6 siyasi parti AK Parti, CHP, DEHEP, MHP, İYİ Parti ve SP grup başkanvekillerinin ortak imzasıyla; İsrail’in Gazze’de hastaneleri bombalamasına ortak kınama bildirisi yayımlandı.

Başkent Ankara’da, Gazi Meclis’ten sesini yükselten, İktidarı ve Muhalefeti ile siyasi parti gurupları, Barbarca saldırıya tepki gösterdi.

Manevi Başkent Çanakkale’de ise; Gazeteciler Cemiyeti , tüm dünyanın gözleri önünde işlenen savaş suçuna ilişkin açıklamasında şu görüşü savundu;

"TÜM DÜNYA, SAVAŞ SUÇUNA TANIK OLDU... KİMSE SESSİZ KALMAMALI... BARBARCA SALDIRIYI KINIYORUZ!!!.."

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC), İsrail' in Hastane saldırısını 'İnsanlık dışı, Barbarca' olarak tanımladı, Dünyanın seyirci kalmaması gerektiğini savundu.

ÇGC Başkanı Hafize Akıncı, İsrail'in el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısınıa insanlığın sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

"Gazze’de bir hastanenin hedef alınması,  en başta Savaş suçudur. Ekraları başında, saldırıya ilişkin haberleri dinleyen her insan, derin bir infial duymuştur.

İnsanlık dışı, barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz." diyerek, yaşanılana tepki gösteren Akıncı; "Tüm Dünya, bir savaş suçuna tanıklık ediyor. İnsanlık dışı saldırı karşısında; barbarca demek bile yetersiz kalıyor.

Gazze'de hastanenin hedef alınması sonucunda aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu yüzlerce sivil, üzerlerine yağan bombalar nedeniyle yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede, sağlıklarına kavuşmayı beklerler iken, Hastanenin hedef alınması sonucunda canlarından olmuşlardır.

Türkiye Kamuoyunda olduğu gibi, şehrimizde de İnfial yaratan bu durumun sorumlularının, barbarca tutumlarını kınıyoruz." dedi.

6 SİYASİ PARTİDEN, ORTAK KINAMA

TBMM Genel Kurulu’nda ise; 6 siyasi parti ortak kınama metnine imza attı.

AK Parti, CHP, DEHEP, MHP, İYİ Parti ve SP grup başkanvekillerinin ortak imzasıyla İsrail’in Gazze’de hastaneleri bombalamasına ortak kınama bildirisi yayımladı.

Türkiye Büyük Milet Meclisi, Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in okuduğu bildiride; İsrail tarafından Gazze’deki hastanelerin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin öldüğüne vurgu yapılıp;

"Derin üzüntü duyuyoruz. İnsanlık suçu olan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. İsrail’in Gazze halkına karşı, uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuka aykırı saldırılarını artarak sürdürmesini esefle karşılıyoruz.

Saldırılarda hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinde bütün parti grupları ve milletvekilleri olarak, bu vahşetin durdurulması için dünya parlamentolarını, uluslararası toplum kuruluşlarını tutum ve inisiyatif almaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Cuma Deren