Hatay için nefesini tutan Ercümen,  106 metre  derine dalarak rekor kırdı.Milli sporcu Şahika Ercümen, Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen Hatay'da bir rekor denemesi gerçekleştirdi.  Paletsiz değişken ağırlık kategorisinde Sırp asıllı Lena Balta'nın elinde bulunan 105 metre dünya rekorunu egale eden Şahika Ercümen 106 metre ile yeni rekorun sahibi oldu.  “Nefesimi Hatay için tutacağım” diyen milli sporcu Ercümen, deprem bölgesinde farkındalık oluşturulması için 'Hatay'a nefes ol' sloganıyla organize edilen rekor denemesinde tarihi bir an yaşattı.

Kıyıda Heyecan Vardı

Yayladağı Belediyesinin de destek verdiği dalış esnasında denizde olduğu kadar karada da heyecan vardı. Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında yapılan rekor denemesi dalışı an be an canlı yayınla karada kurulan ekrana da yansıtıldı. Protokol üyelerinin katılımı ile karada yaşanan heyecanda vatandaşlar da milli sporcuya destek oldular.  Yayladağı'ndaki dalışında değişken ağırlıklı palet kategorisinde nefesini tutan Ercümen 106 metre derinliğe daldı. Dalışın ardından su üzerine çıkan Ercümen, 106 metre ile yeni rekorun sahibi oldu. Su yüzeyinde Türk Bayrağı açan milli sporcu Ercümen, bu rekorla Cumhuriyet'in 100. yılına ithafen kıdığı rekoru ile spor alanında eğitim gören 100 kız öğrenciye destek verecek.

Teşekkürler Şahik Hatay’a Nefes Oldun

 Yayladağ Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen rekor denemesinin başarı ile sonuçlanmasının ardından milli sporcu ile bir araya gelerek tebriklerini ileten Yayladağ Belediye Başkanı  Mehmet Öntürk, yaptığı açıklamada yeni rekoru ile Milli Sporcu’nun Hatay’a Nefes olduğunu belirterek “Armağan Olsun .Cumhuriyeti’mizin 100. yıllına ithafen Yayladağı Belediyemiz ev sahipliğinde gerçekleşen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hatay Valiliği, Yayladağı Belediyesi işbirliği ile "Dalış ve Yat Turizminin Geliştirilmesi' projesinin 1. Etabı olan Dalış Akademisi’nde Hatay'a Nefes Ol sloganıyla deprem bölgesine farkındalık yaratmak için Milli Sporcumuz Şahika Ercümen, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 106 metre ile dünya rekorunu kırdı. Teşekkürler Şahika, Hatay'a nefes oldun” ifadelerini kullandı.

Cuma Deren