İlçe Merkezinin yanı sıra kırsalda üretim yapan çiftçi ve üreticilerin sorunlarını dinlemek ve incelemelerde bulunmak üzere Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca ile beraber kırsal alandaki üreticileri de ziyaret ediyor.  Kırsalda yapılan üretimi yerinde görmek amacı ile Kaymakam Erdinç Dolu’nun yaptığı ilk ziyaret  Selvi Köyündeki aronya bitkisi üretim alanı oldu. Aronya tarlasında incelemelerde bulunan Kaymakam Erdinç Dolu, Selvi Köy Muhtarı Tahsin Erden ve Selvi Köyünde üretici Ramadan Gülcan’dan bilgiler aldı.
Urfa’dan Gelen Mevsimlik İşçilere Ziyaret
Kaymakam Erdinç Dolu’nun ikinci durağı ise  Selvi Köyünde tarım alanlarında çalışmak üzere Şanlıurfa’dan gelen mevsimlik işçileri ziyaret etmek oldu.  İşçilerle bir araya gelen Kaymakam Erdinç dolu yaşam koşulları ve çalışma koşulları hakkında bilgiler aldı. Mevsimlik işçilerin taleplerini de dinleyen Kaymakam Dolu çözüm için çalışmalar gerçekleştireceklerini belirtti. İşçiler, ziyaretten duydukları memnuniyetlerini dile getirerek Kaymakam Erdinç Dolu’ya teşekkür ettiler.
Kaymakam Erdinç Dolu’nun köydeki son durağı ise Kırsal Kalkınma Desteği ile hibe alarak büyük baş hayvan üreticiliği yapan  Recep Erden’e ait üretim çiftliği oldu. Kaymakamımız Sayın Erdinç Dolu, Selvi Köyü ziyaretleri kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Desteklemelerinden faydalanılarak kurulan Recep Erden'e ait Büyükbaş Hayvan işletmesinde incelemelerde bulundu.  İlçe Tarım Müdürü Fevzi Atmaca’nın da hazır bulunduğu ziyarette Kaymakm Erdinç Dolu çiftlikle ilgili Selvi Köy Muhtarı Tahsin Erden ve Recep Erden’den bilgiler aldı.  Büyükbaş Hayvan işletmesi sahibi Recep Erden Kaymakam Erdinç Dolu ve beraberindekilere ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti.
 
Şerife Erdem