Müzik Bölümü Çalgı Anasanat Dalı ve Ses Anasanat Dalı olarak yapılanmış ve ilk    öğrencilerini 2020-2021 eğitim öğretim yılında Çalgı Anasanat Dalı’na alan 2022-2023 eğitim öğretim yılında Müzik Bölümü Çalgı Anasanat Dalı’nda 58 öğrencisi bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Devlet Konservatuarı, kısa zamanda müzik adında önemli çalışmalara imza attı.  Özellikle Çanakkalelilere yönelik gerçekleştirilen müzik çalışmaları ile kısa sürede parlayan Konservatuar yeni oluşumlara da hazırlanıyor.  Bu oluşumlardan bir tanesi de  Akademik koronun kurulması olacak.
 Hem ulusal hem de uluslararası başarılar elde edecek bir koronun  kuruluşuna öncülük etmeye hazırlanan ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği ABD,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Akademik Korosu kuruluyor.  Korunun korulması için Çalışmalar başladı. En son solistlerin seçimi ile tamamlanacak çalışmalar kapsamında  Soprano, Alto, Tenor ve Bas Koristler alınacak.
30 Ekimde başlayacak Başvurularla ilgili Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada “Çanakkale ülkemizin önemli bir koro merkezidir. Üniversitemiz bünyesinde uzun yıllardan beri devam eden çoksesli koro alanında ki eğitsel ve sanatsal çalışmalarımız ayrıca kamu-kurum ve kuruluşlarla bütünleşerek gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Çanakkale Korolar Festivali, Çanakkale Çocuk Koroları Şenliği organizasyonlarıyla ve uzun yıllardan beri devam eden çocuk ve yetişkin korolarıyla Çanakkale’nin bir koro merkezi olması adına çalışmalarımızla övünç duymaktayız. Şehrimizle bütünleşen, yurt dışında ve ülkemizde koro müziği ile anılan bir şehir ve üniversite olmak adına da ayrıca kıvançlıyız. Koro alanında devam eden bu kıymetli çalışmalarımızda yeni bir koro kültürü daha oluşturmak üzere, rektörlüğümüzün destekleriyle, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği ABD,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Akademik Korosu’nun  kurulmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Ulusal ve Uluslararası  Çalışmalar Yürütecek
Açıklamanın devamında, kurulan koro’nun hem ulusal hem uluslararası alanda çalışmalar gerçekleştirileceği de belirtilerek “ Çalışmalarını Koro Şefi Prof. Dr. Emel Funda Türkmen ve Koro Şefi Öğr. Gör. Mete Gökçe ile yürütecek olan akademik koromuza, daha katılımcı korist bakış açısında, üniversitemizde müzik alanında halen aktif okuyan ve mezun olan öğrencilerimiz ile şehrimizin müzik öğretmenleri başvuru yapabilecektir. Koronun belirlenen ilke ve prensipleri doğrultusunda korist kabulü ile kuruluş aşamasını tamamlayacak olan koromuz; ulusal ve uluslararası alanda koro performansları, festivaller, yarışma ve projeler, akademik alanda koro atölyeleri ve organizasyonları başta olmak üzere koro alanına hizmet edecek bir kültürde çalışmalarını yürütecektir” ifadelerine yer verildi.
 Cuma Deren