İlçelerdeki tarım alanlarında yapılan çalışmaları yerinde görmek ve bilgi almak amacı ile gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında  İl Müdür Yardımcısı Latif Candan ile  birlikte Biga İlçesini ziyaret eden Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan  Türkarslan çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.
İlk olarak Biga Kaymakamlığını ziyaret eden Türkarslan Kaymakam  Erdinç Dolu' ile bir araya geldi.  Kaymakam Erdinç Dolu, Türkarslana hayırlı olsun temennisinde bulunarak İlçenin tarım alanında atılan adımlar ve hayata geçirilmesi planlanan  projeler hakkında bilgiler verdi. Türkarslan’ın İlçedeki ikinci durağı ise İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ziyareti oldu. Çiçekle karşılanan yeni Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, mesai arkadaşları ile tek tek görüştü.  Biga Tarım ve Orman İlçe Müdürü  Fevzi Atmaca çalışmalar hakkında Türkarslan’a bilgiler verdi.
Yangın Bölgesine Destek Veren Üreticilere Ziyaret
Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan iki büyük yangında hayvanlarını kaybeden üreticilere Biga’lı Küçükbaş hayvan üreticileri destek olmuştu. yangınlarda küçükbaş hayvanları telef olan üreticilere, Bigalı başta küçükbaş hayvan olmak üzere bir çok destek yapılmıştı. Toplanan hayvanlar yangından zarar gören Kemalköy ve Ulupınar  köylerinde üreticilere dağıtılmıştı. Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan,  Zor durumda kalan üreticilere destek veren küçük baş hayvan üreticilerini de unutmayarak gerçekleştirdiği ziyarette kendilerine teşekkür etti.
 Türk Arslan ayrıca  Biga İlçesi ziyaretinde   Tarımsal Arazilerin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Pekmezli Köyümüzde Sorgum otu tarla gününe  katılarak  muhtarlar ve üreticiler ile görüştü. Pekmezli Köyümüzde kışlık hazırlığı yapan kadınları ziyareti , Yeniçiftlik Koop ezme, silaj paketleme, çeltik kurutma ve market ziyareti,, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı ve Bikad Kooperatifi Peynir Üretim tesisi ziyareti, Abdiağa Şeref Gündoğan' a ait topraksız Tarım çilek üretim tesisi ziyaret etti.  Türkarslan ziyaretinin ardından Biga’ya gerek hayvansal gerekse bitkisel üretimde önemli bir noktada olduğunu, ziyaretlerinin aralıksız devam edeceğini söyledi.
 
Şerife Erdem