Sandık tarihi 31 Mart olarak duyurulur iken, bazı partilerde aday adayı enflasyonu yaşanıyor, bazılarında ise ağızları bıçak açmıyor.
GENEL İKTİDAR SESSİZ,
YEREL İKTİDAR ÇOK SESLİ...
AK Parti' de; 4. olağan üstü il kongresi hazırlıklarının, Yerel Seçim heyacanının da üzerinde yaşandığı gözleniyor.
Yerel iktidar CHP' de ise; bazı aday adaylarının üzerine çalıştığı projelere ilişkin Devlet kurumları ile istişare ettikleri algısına yol açan sosyal medya paylaşımları dikkatlerden kaçmıyor. Bu paylaşımlar için; "Ters algı. Subliminal mesaj" yorumları yapılıyor.
Parti tabanları bu soruya yanıt arıyor;
"ÖRGÜT VE TEŞKİLAT YAPILANMALARI,
ADAY  TESPİTİNİN ÖNÜNE Mİ GEÇTİ?"
Genel iktidar AK Parti' de olduğu gibi,  Yerel iktidar CHP  ile diğer muhalefet partilere gönül vermiş seçmenin; "Teşkilat ve Örgüt oluşumu der iken, mahalli idareler seçiminde sandığa girecek aday  unutuldu mu?"   şeklindeki soruya yanıt aradığı gözleniyor.
--------------------------------------
Yaşanılanı, Seçmen Özetledi;
"ADAY DERDİ YOK, VARSA YOK SA TEŞKİLAT..."
-------------------------------------
Siyasi parti yöneticilerine seçmenden zor soru; "Teşkilat ve Örgüt oluşumu der iken, mahalli idareler seçiminde sandığa girecek aday  unutuldu mu?"
Çanakkale siyaset kamuoyu, günlerdir gözlenileni özetledi.Genel ve Yere iktidar başta, diğer partilerin tek dedrdinin, Teşkilat yapılanmasına dönüşütğünü idida ettib.
Siyasi partilere gönül vermiş Çanakkale seçmeni;  "ADAY DERDİ YOK, VARSA YOK SA TEŞKİLAT..." diyerek, Mahalli İdareler seçimine sayılı günler kaldığına dikkat çekti.
YILLARDIR DEĞİŞMEYEN YÖNTEM...
Çanakkale siyasetinde yıllardır değişmeyen yöntemin , 31 Mart 2024 seçiminde de uygulanacağı algısına yol açan gelişmelerin yaşandığı gözleniyor.
Belediye Başkan adayı belirleme uğraşı verme yerine, seçimde başarı göstermiş, Bir milletvekili kazandırmış  Kurmay ismi görevden alan İYİ Parti' nin, Teşkilat oluşumu odaklı siyasetine, siyaset kamuoyundan eleştiriler gecikmedi. İYİ Partili Çanakkaleliler; "Belediye' yi kazanma uğraşı verileceğine, seçimde başarı sağlamış teşkilatla uğraşma niye?" sorusuna yanıt aradı.
İKTİDAR PARTİ, ADAYA DEĞİL, KONGRE' YE ODAKLANDI...
AK Parti, 4. Olağanüstü kongre hakkında bu gün basın toplantısını düzenleyeceğini duyurdu. İl Başkanı Naim makas' ın, 5 Ekim Peryşembe (bugün) saat 11.0' de basın açıklaması yapacağı bilgisi, basın kuruluşlarına e-posta üzeinden dün duyuruldu.
Partililere göre; Yerel yönetim seçiminde aday belirleme uğraşı yerine, Parti kurmayları kongreye odaklandı.
CHP' DE ADAY ADAYI  ENSLASYONU..
Parti'nin eski Genel Başkan yardımcısı ve eski Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek başta, Beldiye  Meclis üyeliği görevinde bulunan Av. Erdal Gezen yanısıra, Turizmci Av. Mehmet Öngen, üst üste seçim kazanıp, Çeankakale Beldiyesi'nden CHP bayrağını eksik etmeyen mevcut Başkan Ülgür Gökhan'a karşı, adaylık mücadelesi veriyor.
SOSYAL MEDYADAN, TERS ALGI...
Yerel iktidar CHP' de bazı aday adaylarının üzerine çalışıtğı projelere ilişkin Devlet kurumları ile istişare ettikleri algısına yol açan sosyal medya paylaşımları dikkatlerden kaçmıyor.
Siyasi aktörleri çinde; duruma tepki gösteren de var, detayları görmeyen de. CHP' li Belediye Başkan aday adayının, Çanakkale yararına üzerine çalıştığını vurguladığı projesine yönelik greçekleştiridinin altını çizidği ziyaret için; "son şeklini veriyoruz" ifadesini kullanması, kamuoyuna ters algı yaratmak adına verilen Subliminal bir mesaj olarak yorumlandığı gözlendi.
 Parti tabanları bu soruya yanıt arıyor;
"ÖRGÜT VE TEŞKİLAT YAPILANMALARI,
ADAY  TESPİTİNİN ÖNÜNE Mİ GEÇTİ?"
Genel iktidar AK Parti' de olduğu gibi,  Yerel iktidar CHP  ile diğer muhalefet partilere gönül vermiş seçmenin; "Teşkilat ve Örgüt oluşumu der iken, mahalli idareler seçiminde sandığa girecek aday  unutuldu mu?"   şeklindeki soruya yanıt aradığı gözleniyor.
 Erdem Sürek