Geyikli beldesinde önceki gün izin almadan zeytin bahçelerinden toplanan zeytinlere karşı Belediye başkanı Mevlüt Oruçoğlu bir açıklama yaparak hırsızlıkların belediyeye bildirilmesini istedi.
son yıllarda hem verimi hem de karlılığı yüksek olan ürünler arasına giren zeytinin bu yıl da hasat sezonu yaklaşırken, fiyatların yüksek olacağı tahmin edilen zeytinler hırsızlerın radarına girdi. son günlerde artan zeytin hırsızlığı giderek artarken son olarak Geyikli Beldesind ebir hırsızlık yaşandı. Bir zeytin üreticisinin bahçesine giren ve izinsiz zeytin toplandığı tespit edildi. Durumun Geyikli Beldesine bildirilmesi ile yaşanan hırsılıkla ilgili  çalışmalar başlatıldı. Yaşanacak hırsızlık olaylarına karışın bir açıklama yapan ve vatandaşlara çağrıda bulunan Geyikli Belediye Başkanı  Mevlüt Oruçoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda
"Emeğe saygı lütfen çalan kadar satın alanda suçludur. Beldemiz zeytin hasat sezonuna hazırlanırken üreticilerimizin yıl boyu emek vererek yetiştirdiği ürünleri emeksiz ve izinsiz toplayarak işletmelere satmaya çalışanlara karşı üreticilerimizin yanındayız. Bu gibi olaylara karşı işletme sahiplerimizin de daha dikkatli olmalarını ve ürünün kime ait olduğunu bilmedikleri ürünleri almamalarını, şüpheli bir durumu da Belediyemiz zabıta ekiplerine veya kolluk güçlerine iletmelerini önemle rica ederim. Konuyla ilgili gerekli özeni göstermeyen ve hatta göz yuman işletmelere de İŞYERİ KAPATMA dahil cezai işlem uygulanacaktır. İlanen duyurulur" ifadelerine yer verdi.
Cuma Deren