Bu kapsamda Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki Belediye İtfaiye Teşkilatı'nı ziyaret ederek personelin İtfaiye Haftası'nı kutladı.
 Kökleri Antik Roma’ya kadar uzanan   Anadolu topraklarında  ise  1714 yılında kurulan günümüzdeki itfaiyelerin kuruluşu ise 25 Ekim 1923 tarihinde olmuştu. Başta yangın felaketi olmak üzere, deprem ve sel gibi birçok doğal afete karşı mücadele eden  İtfaiyelerin faalşyetleri hakkında bilgiler vermek ve mesleği tanıtarak farkındalık yaratmak amacı ile her yıl 25 Eylül - 1 Ekim İtfaiyecilik Haftası  olarak kutlanıyor. Bu hafta kapsamında Lağseki Belediye Başkanı  Lapseki Belediyesi İtfaiye ekiplerini ziyaret ederek haftalarını kutladı.
Her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak, ailelerini geride bırakan, zor şartlarda gece gündüz demeden çalışan  Lapseki İtfaiye erleri ile Kahvalte etkinliğinde bir araya gelen Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Çelik ve Aynur Bozkurt, erlerin haftasını kutladı.  Karşılıklı sohbetlerin edildiği kahvaltıda Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz Başkan Eyüp Yılmaz "İtfaiye ekipleri, her an oluşabilecek yangınlar, kurtarma operasyonları ve acil durumlarla başa çıkmak için gece gündüz demeden görev yapıyorlar. Onların özverili çalışmaları, şehrimizin güvenliğini sağlamak adına kritik bir rol oynuyor. İtfaiyecilik Haftası, bu değerli ekiplerin önemini bir kez daha hatırlatma fırsatı sunuyor" dedi.
Şerife Erdem