Yıllardır Çanakkale'nin gündeminde olan Sarıçay ıslahında gelinen son noktayı yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak amacı ile bir dizi ziyaret gerçekleşen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Çalışmalara ilişkin bilgi alırken yarım kalan çalışmaların tamamlanacağını dile getirdi.
Kenti ikiye bölen Sarıçay, son günlerde çok kirlenmiş ve kenti huzursuz edecek şekilde kokmaya başlamıştı. Bu nedenle zaman zaman kent kamuoyunda tartışmalara neden oluyordu. Özellikle Çanakkale Belediyesi - DSİ hattında tartışmalara neden olan Çay'ın yarattığı sorunlar artık çekilmez hale gelmişti. Çayın altında biriken balıçık dolayısıyla tekneler  çamura batıyor, tekne sahibi küçük balıkçıların Çay’ın sığlaşması sebebiyle ve Sarıçay kenarında oturan vatandaşların ise koktuğu yönündeki şikâyetleri giderek artıyordu. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider'in girişimleri ile Sarıçay'da ıslah çalışmaları başlatılmıştı.  Bu kapsamda yazın başlarında başlayan ıslah çalışmaları devam ederken bir dizi etkinlik ve çalışmalara katılmak üzere Çanakkale'ye gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider  yapılan ıslah çalışmalarında incelemelerde bulundu.
Bakan Yardımcısı Islah Çalışmalarını Yerinde İnceledi
Projenin ilerleyişini yakından takip etmek amacıyla Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, bölgede gerçekleşen çalışmaları yerinde inceledi. Teknik inceleme gezisi sırasında Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve Milletvekili Ayhan Gider, projenin ilerleyişi hakkında ekiplerden detaylı bilgi aldı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Çanakkale'nin bu önemli sorumluluğunu üstlendiklerini belirterek, bölgedeki yarım kalan çalışmaların tamamlanacağını vurguladı. 4. Köprü projesinin iki aşamadan oluştuğunu ifade eden Gizligider, birinci aşamanın Aralık sonunda tamamlanmasının planlandığını ve ikinci aşamada temizleme ve ıslah çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
Köprü  Ulaşım Altyapısını Güçlendirecek
Özellikle 4. köprü bölgesinde 1800 metrelik ıslah çalışmalarının tamamlandığını belirten Bakan Yardımcısı Gizligider, toplamda 4800 metrelik ıslah çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Çanakkale'nin altyapı ve ulaşım projelerine verilen önemin bir göstergesi olan köprü, bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirecek ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak.
 
Cuma Deren