Şimşekler çakar iken düşen Yıldırımlar, 6 ayrı noktada orman yangınına yol açtı.Bir anda duman bulutlarının yükseldiği orman alanlarında, Havadan ve karadan alevlerle mücadele seferberliği yaşandı.Meteoroloji’nin tahminlerine göre beklenen Gök gürültülü yağış kendini hissettirdi. Ancak, gökten yağmur damlası yerine düşen Yıldırımlar, yaz aylarına damga vuran yangın kabusunu bir anda yeniden yaşattı.   
---------------------------------------
YAĞMUR YERİNE, YILDIRIMLAR DÜŞTÜ
5 AYRI NOKTADA ORMAN TUTUŞTU!…
--------------------------------------
Çanakkale’ ye karalar bağlatan orman yangınları yaz aylarını zehir etti. Dün, beklenilen sağanak yerine orman alanlarına düşen Yıldırımlar, yangınlara yol açtı.
YEĞMUR DEĞİL, YILDIRIM YAĞDI.
Çanakkale için tahmin edilen Gök gürültülü sağanak, tamda beklendiği saatlerde kendini hissettirdi. Ne var ki, yağmur yerine gökten adeta Yıldıırım yağdı.
Meteorolojik tahminlerde geçtiği gibi; Sabah saatlerinde peş peşe çakan şimşekler 6 ayrı noktada yangına neden olan Yıldırımların habercisi oldu.
Yargınlar hem yağmurun hem de ekiplerin hızlı müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.  Ekipler, havadan ve karadan alevlerle mücadele etti.
Çanakkale çakan şimşek sesine,Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ise orman yangını ihbarlarına uyandı. 
Bayramiç'te Kuşçayrı Köyü, Çanakkale Merkez'de Terziler , Denizgöründü, Eceabat Kocadere Köyü, Gelibolu Tayfur  ve Fındıklı köylerinde, yıldırım düşmesine bağlı olarak ormanı tutuşturan ateş yürekleri ağızlara getirmeye yetti.
Şimşekler çakar iken, düşen yıldırımlar, peş peşe orman yagınları çıkardı.
112 ve 177 Acil yardım hatlarına, yangın çıkan bölgelerden onlarca ihbar telefonu yağdı.
Peş peşe gelen yangın ihbarları ile kısa sürede yangın mahalline intikal eden ekipler, yangınları kontrol altına almayı başardı.
Orman yangınları sırasında hep edilen ‘yağmur yağısın’ duası, dün Çanakkale’de; Yıldırımlar düşmesine döndü.  
Beklenilen gök gürültülü sağanak, etkili olmadı ancak şimşekler ardından orman alanlarına düşen Yıldırımların; herkesin yüreğini ağza getirmeye yettiği gözlendi.
Cuma Deren