Çanakkale'de de başlayan denetimler kapsamında  Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı gıda kontrol görevlileri  İlçedeki marketlerde denetimlere başladı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu tüketim yerlerine yönelik 21 Ağustos-8 Eylül tarihlerinde 81 ilde eş zamanlı olarak 54 bin 776 denetim yapıldığını, bu denetimler sırasında 245 adet idari yaptırım uygulandığını açıkladı. Bakan Yumaklı ayrıca, 13 Eylül itibaren kasap ve şarküteriler ile bakkal, market ve büfe gibi gıda satışı yapılan iş yerlerine yönelik Türkiye genelinde üç hafta sürecek eş zamanlı denetimlerin gerçekleştirileceğini söylemişt. Bu kapsamda Tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak Biga İlçe  Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Gıda Kontrol görevlileri tarafından  denetimler gerçekleştiriliyor.
Rutin denetimlerin yanı sıra farkındalığın artırılmasına yönelik gıda denetimlerinin yoğunlaştırılmasına ilişkin 81 İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün talimatlandırılması ile başlayan denetimler kapsamında Biga İlçe  Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Gıda Kontrol görevlileri  İlçedeki marketleri habersiz ziyaret ederek incelemeler gerçekleştirdiler.  
Cuma Deren