Cumhur ittifakı ortağı MHP' nin il Başkanı Ali Tuğrul Yıldrım, Ana muhalefet Partili Çanakkale Belediyesi'ni hedef aldı, 6 cümle kurdu, durumu özetledi.
"-Belediye sadece bu hususta beklemedi? -Sarıçay’ ın Temizliği için de 30 yıldır bekliyor!…
-Temizlik Protokolü olmasına rağmen 30 yıldır hiçbir hamle yapılmadı… -Çözüm yine DSİ’ ye düştü. -Sarıçay’ ı tek başlarına temizliyorlar. -DSİ yetkililerine özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ederim."
--------------------------------
PROTOKOL NET; 'BAKIM-TEMİZLİK BELEDİYE'DE'
30 YILDIR YAPILMAYAN YAPILDI.
DSİ MÜDÜRLÜĞÜ TEŞEKKÜRÜ KAPTI....
-------------------------------
Çanakkale'nin  değeri, Sarıçay'a yakışır kapsamlı temizlik,  nihayet yapıldı. Çalışmaları sürdüren DSİ Müürlüğü'ne, MHP' den ağız dolusu teşekkeür geldi. " TEBRİKLER ve TEŞEKKÜRLER DSİ"
Cumhur ittifakı oratkmlarından MHP ' nin çanakkale il başaknı Ali Tuğrul Yıldırım; 6 oklu CHP' yi, kurduğu  6 cümlede özetle eleştirdi.
Cumhur ittifakı ortağı MHP' nin il Başkanı Ali Tuğrul Yıldrım, sosyal medyasından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;
"-Belediye sadece bu hususta beklemedi? -Sarıçay’ ın Temizliği için de 30 yıldır bekliyor!…
-Temizlik Protokolü olmasına rağmen 30 yıldır hiçbir hamle yapılmadı… -Çözüm yine DSİ’ ye düştü. -Sarıçay’ ı tek başlarına temizliyorlar. -DSİ yetkililerine özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ederim."
MHP Kurmayı; "Büyüyen Çanakkale’ mizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek önemli… Artan nüfus ile oluşan yoğun trafik, kaybolan zamanlar önemli." diyerek söze bayladı, ardından da şöyle devam etti;
"Bu hususta Havaalanı bitişiğindeki ada ile Sarıçay karşısı Doğalgaz kavşağı arkasındaki sanayi bitişiğindeki ada arasındaki geçişi sağlamak amacıyla insiyatif alarak Köprü yapımına başlayan DSİ Yetkililerimizi-Bölge Müdürü Sn Murat Lütfü Gündoğan ve Ekibini- canı gönülden tebrik ediyorum.
Yapacakları bu Köprü ile ilgili bölgenin trafik yoğunluğunu rahatlatacak ve hemşerilerimizin değerli vakitlerine olumlu katkılar sağlamış olacaklar.
Şehrimizin bu ihtiyacı noktasında konunun sahibi olan Belediye ise yetkili? olmalarına  rağmen şehrin sorunları ve ihtiyaçları özelinde ortalıkta görünmeyerek,yine bizleri şaşırtmadı."
6 Oklu CHP' yi hedefine alıp, kuduğui 6 cümlede, eleştirilerinin nedenini özetleyen Yıldırım,  şu ifadeleri kullandı.
"Aslında, o bölgede yıllar önce bu köprünün yapılması elzemdi. Bölgenin inşaa sürecine başlanması ile ilgili adanın ve beraberinde uzanan hattın taşıdığı nüfusun artacağı çok netti. Bu hususları göz önüne alarak köprü ihtiyacı açıkça göze çarpıyordu.
Proaktif planlama ile hızlıca harekete geçilip, inşaa süreci devam ederken, altyapı, yollar ve köprüler de ihtiyaç dahilinde tasarlanıp, yapılarak süreci aksaklıklara ve tıkanıklıklara teslim etmeden, sağlıklı şekilde yönetmek gerekirdi.
30 YILDIR YAPILMAYAN....
Fakat yine böyle olmadı Belediye bekledi, bekledi, bekledi…
Çözüm üretmek ise DSİ’ ye düştü…
DSİ yetkililerinden köprü inşaatının hızlı şekilde, yıl başı gibi, bitirilmek istendiği bilgisini aldık. Ayrıca sevindirici…
Bitmeyen binalar gibi öyle 8- 10 yılda değil, sadece üç-beş ayda… Belediye sadece bu hususta beklemedi? Sarıçay’ ın Temizliği için de 30 yıldır bekliyor!…
Temizlik Protokolü olmasına rağmen 30 yıldır hiçbir hamle yapılmadı…
Çözüm yine DSİ’ ye düştü.
Sarıçay’ ı tek başlarına temizliyorlar.
DSİ yetkililerine özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ederim.
Yerel Seçimlere yaklaştığımız şu süreçte, değerli vatandaşlarımızın, Belediye’ nin makus işleyişini, gözden geçirmelerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.  Çözümsüzlük devam etmemeli?"
Cuma Deren