Tarım ve Hayvancılık başta olmak üzere Kırsalda yapılan yatırımlara destek olmak amacı ile kurulan ve kırsalda önemli projelere destek olarak hayata geçmesini sağlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteklerine devam ediyor. Hayvancılık alanında özellikle makina alım gücü olmayan üreticilere destek olan TKD, tarımda, turizmde hatta yenilenebilir enerjide önemli katkılar gerçekleştiriyor.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hayata geçirilen projeler hakkında bilgiler vermek, TKDK'nın faaliyetleri, destekleme çalışmaları hakkında üreticileri bilgiler vermek amacı ile TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü  21-23 Eylül tarihleri arasında Çan'da düzenlenen İda Koyun ve Keçi Panayırında, hem süt hem de mandıra işletmelerine verilen destekler hakkında panayıra katılan üreticileri bilgiler verdiler. 
Bu yıl ikincisi düzenlenen panayırda, potansiyel başvuru sahiplerimiz, çiftçiler ve  yetiştiricilere TKDK desteklerimiz hakkında bilgi verildi. Kurum destekleri ile ilçelerdeki hayvan çiftliklerinin standartlarının yükseltilmesi ve üretilen sütün katma değerinin arttırılması için verilen destekler üreticilere aktarıldı.  Panayıra gelen üreticiler de TKDK  standına uğrayarak işletmelerini genişletmeleri halinde alacakları destekler hakkında bilgiler aldılar.
 
Şerife Erdem