Çanakkale’de otopark sorunu her geçen gün büyüye dursun, Otopark sorununu çözecek proje olarak lanse edilen Cennet Otoparkı 2018' de  mali krize takılmıştı.Sadece kaba inşaatı  yapılan Otoparkın yapımı sırasında müteahhit battı. Yıllardır inşaat halinde olan otupark hayal edildiği gibi olmasa da, katlı olmasa da, bir tür otoparka dönüştürülüyor.
KATLARIN YÜKSELECEĞİ TEMELE DOLGU YAPILDI,
DOLAN, ALAN OTOPARKA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ...
Adeta bir ilke imza atldı. Binasız Otopark Oldu...
Hayal ötesi bir proje olarak görülen Cennet Otoparkı projesi hayal kırıklığı ile hayata geçiyor.  Yıllardır Çanakkale'nin gündemine zaman zaman oturan, dönemin rüya projelerinden biri olan Cennet Otoparkı, katlı olmadan  hayata geçmeye hazırlanıyor.
Projede belirtilenin aksine,  ortaya binasız oto park çıtktı. Binanın temeli için  kazılan alan, inşaatın yapılamamsı nedeni ile yeniden dolduruldu. günlerdin süren hummalı çalışma sonucu doldurulan alan,  otoparka dönüştürülüyor.
Gözlenenlere vatandaş yorumu gecikmedi. Kullanılan ifade şu oldu;
"Hayallerin Projesi Cennet Otopark, hayal kırıklığı ile hayata geçiyor..."
--------------------------------------
KATLISI OLMADI, TEMELE DOLGU YAPILDI,
AL SANA OTOPARK!?!..
---------------------------------------
Çanakkale,  Türkiye İstatistik kurumu verilerine göre Türkiye genelinde metrekareye en çok araç düşen iller arasında.
Özellikle yaz aylarında artan turizm seyahatleri ile sorun çekilmez hale geliyor. Belediye meclislerinde zaman zaman tartışma konusu olan otopark sorunu giderek büyürken,  sorunun çözümü için üretilen projeler ise yarıda kaldı. 
Yarıda kalan projelerden biri de Cennet Otoparkı oldu. Çanakkale’de büyük bir heyecana neden olan Katlı Cennet Otoparkı projesi ile kent içerisindeki otopark sorununu çözmek hedefleniyordu.
İnşaat kapsamında binanın arkasında bulunan alanda meydana gelen zemin göçmesi nedeniyle inşaat durma noktasına gelmişti.
Göçük nedeni ile yaşanan sorun inşaatın gecikmesine neden olurken 2018 yılında yaşanan ekonomik kriz ile inşaat yarıda kesildi.
Cennet Olacaktı Harabe Oldu
Teamele Dolgu yapılıp,zemin ülüno  otoparka çevriliyor.
 5 Ocak 2017 tarihinde  Toplam 5 bin 473 metre karelik 2 parsel üzerine planlanan iki ayrı bina olarak tasarlanan Cennet Otoparkı’nın bir binasında, alt katta 20 adet iş yeri ve üst katta da 107 adet ofis olmak üzere ve 700 araçlık otopark oluşturulması hayal edimişti. Otopark A blok olacaktı. Toplam otopark alanı da 19 bin 261 metrekare olarak tasarlanmıştı.
İlk blokta 100 metre karelik ofisler ve dükkânlar, 12 adet iş yeri zeminde ve 60 tane de ofis üst katlarda olmak üzere, toplam kapalı alan 27 bin 21 metrekare olarak duyuruldu.
Atatürk Caddesi üzerinde kalan diğer bina ise 8 bin 568 metrekare olacaktı. Burada da 47 tane ofis, 8 tane de iş yeri planlanmıştı.
2 blokta toplam 20 tane zeminde iş yeri olacak ve 107 tane de ofis bulunacaktı.
Otoparkın ihalesini alan müteahhidin ekonomik çıkmaza girmesinin ardından batması ile inşaat yarıda kesildi.
Otopark sorununu çözecek proje olarak lanse edilen Cennet Otoparkı  yıllarca boş kaldı.
Yeşil Yerel Yönetimler binası ile meşgul olan Çanakkale Belediyesi, projeye yatırım yapmazken, şehirde park sorunu da giderek büyüdü.
Binasız Otopark Oldu
Hayal ötesi bir proje olarak görülen Cennet Otoparkı projesi hayal kırıklığı ile hayata geçiyor. 
Yıllardır Çanakkale'nin gündemine zaman zaman oturan, dönemin rüya projelerinden biri olan Cennet Otoparkı, katsız şekilde hayata geçmeye hazırlanıyor.
Projede belirtilen binalar yapılmadı. Binanın temeli için  kazılan alan, inşaatın yapılamamsı nedeni ile yeniden dolduruldu. günlerdir süren hummalı  çalışma sonucu doldurulan alanın  otoparka dönüştürüldüğü gzöleniyor.
Gözlenileni yorumlayaan vatandaşlar ise; "Hayal edilen projenin tam tersine açık alan otopark olarak hizmet başlıyor" diyerek, durumu özetledi.
Çanakkalelilerin ayırca; şu ifadeler ile duruma tepki göstermeye başladı; "Hayallerin Projesi Katlı Cennet Otopark, hayal kırıklığı ile zeminde hayata geçiyor."
Cuma Deren