Biga ve Yenice ilçelerinde, bir dizi ziyaretler düzenleyip, iş dünyası temsilcileri başta Muhtarlar ile gündem başlıkları üzerine değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Gider, Muhtarların belirlediği sorunlara çözüm için harekete geçileceğini söyledi.
Seçim bölgesinde, sıkmadık el, dokunmadık yürek bırakmamak için ziyaret programları düzenleyen AK vekil Gider,
“Biga’ya yeni bir ağır sanayi yatırımı uygun değil” görüşünü savundu.
Yenice’ de ise Muhtarlarla buluşup, belirlenen sorunlara çözüm üretmek için gerekenin yapılacağı sözünü verdi.
-----------------------------
İŞ DÜNYASI İLE İŞ KONUŞTU,
MUHTARLAR İLE SORUNLARA ÇÖZÜMÜ
------------------------------
Ezber bozan siyaseti ile siyaset kamuoyunun beğenisini topladığı gözlenen isim, karşı olduklarını sıraladı, sorunlara çözüm sözü verip Muhtarlardan alkışı topladı.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider hafta içi bir dizi ziyaret programı düzenledi.
Çanakkale’nin en büyük ilçesi Biga’ da iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelip; Biga’ nın ikinci bir ağır sanayiyi kaldıramayacağını savunan Ak vekil, Yenice’ de ise Muhtarların deyişiyle bazı kuruluşların özeleştirmesi sonucunda oluştuğunu ne sürdüğü sorunları dinledi, ortaya çıkan sorunları aktaran Muhtarlara çözüm sözü verdi.
Biga’da, Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden AK vekil Gider; İş yapan insanlarla iş konuşmanın çok keyifli olduğunun altını çizdi.
Birçok sektörde önemli potansiyeli bulunan Biga’ dan söz eder iken, ilçenin yeni bir ağır sanayi yatırımının uygun olmayacağını savundu.
Milletvekili Gider, beraberinde partili Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yanı sıra, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Biga İlçe Teşkilatı Başkanı Nihat Borazan, il genel meclisi üyeleri, ilçe yöneticileri ve partililer ile birlikte, ziyaretin ilk durağı Ticaret ve Sanayi Odası’nda, gündemle damga vuracak bir söz etti.
Biga TSO başkanı Şadan Doğan, Meclis Başkanı Melih Akyıl ile meslek komite başkanları ve üyeleri, meclis ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Ak vekil Gider; Basına açık toplantıda, ilçenin ikinci bir ağır sanayiye uygun olmadığını söyledi.
Biga TSO Başkanı Doğan, bu yıl kuruluşlarının 50’nci yılını kutladıklarını belirtti.  Biga Fuarı ile birlikte Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışmasını da yaptıklarını, Biga Peynir Tatlısı, Pirinci ve Işıkeli Nohut Kahvesi’nin coğrafi işaret tescillerinin alındığını anlattı
Ak vekil Ayhan Gider ise; iş yapan insanlarla iş konuşmanın keyfine dikkat çekip, Biga’nın birçok sektörde önemli potansiyelinin olduğunu, Biga’ ya yeni bir ağır sanayi yatırımının ise uygun olmayacağını savundu.
Biga OSB’nin yapısını bozmadan ikinci, üçüncü, dördüncü etaplarının yapılmasının, organize depoculuk bölgesinin Biga OSB’ye yakın bir bölgede kurulmasının uygun olacağını, depo alanlarının üretim alanları kadar önemli olduğunu, bununla ilgili uygun arazilerin zaman geçirmeden araştırılmasını, Gümüşçay Sera OSB’nin hemen onaylatılmasını, yat imalatı serbest bölgesinin onaylandığını, güzel sanatlar lisesini hayata geçireceklerini, MYO ve meslek liseleri ile yapılan burs, staj ve iş garantili protokollerin çok kıymetli olduğunun altını çizdi.
KMUHTARLAR ANLATTI, O DİNLEDİ..
Biga ardından, Ak vekil Gider in gündem yaRatacak bir başka çıkışı, Yenice ziyareti sırasında geldi.
Gider açık şekilde, Muhtarlarin belirlediği sorunların çözümü noktasında var gücü ile çalışma sözü verdi.
Yenice'de muhtarlarla bir araya gelen Gider yaptığı konuşmasında;
“Muhtarlarımızın belirlediği sorunlar hayli açık ve net. Çözümü noktasında ise iş bize düşüyor. Gereken yapılacak” dedi.
Yeniceli muhtarların talep ve şikayetlerini dinleyen Gider, dile getirilen sorunlara yönelik çalışmaların yapılacağının sözünü verince, Muhtarlardan almkış topladığı gözlendi.
Cuma Deren