Altyapıların %80 tamamlandığı  İlçede  doğalgaz abonelik sayısı 4 bine ulaştı. Alyapıların tamamlanması ile  14 bin konuta doğalgaz verilmesi hedefleniyor.2006 yılında hizmet vermeye başladığı Çanakkale’de yatırım çalışmalarınıİl genelinde 8 ilçe ve 6 beldede  devam ettiren  Aksa doğalgaz çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Ayvacık, Bayramiç, Biga, Çan, Ezine, Lâpseki, Yenice'nin yanı sıra Gelibolu'da da doğalgaz çalışamarını sürdüren Aksa, çalışmalarını %80 tamamladı.  Aksa Doğalgaz, 4 bin  abonenin doğal gaz hizmeti aldığı ilçede çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte toplamda 14 bin  konutun doğal gaza erişimini sağlamayı hedefliyor.
Hava Kirliliği Önleniyor
 İl genelinde 8 ilçe ve 6 beldede 186 bin abonesine kesintisiz gaz veren  Aksa Doğalgaz, hayata geçirdiği yatırımlarla ağını daha da genişletiyor. Doğal gaza geçen ilçe ve beldelerde azalan kömür kullanımı dolayısı ile  hava kirliliği de azalıyor. Çevrecei yatırım olarak da görülen doğalgaz çalışmalarına devam eden Aksa, Çanakkale'yi temiz havaya kavuşturuyor. Bir yandna hava kirliliğini azaltırken bir yandan da ev sahiplerini kül ve kömür temizliğinden kurtarıyor. Doğalgazın bir bir girdiği binalarda artık kömür karası dumanlar yükselmiyor.
Bir Ayda 3 Bin 831 Abonelik, Gelibolu’da hedef 14 Konut  
Aksa Çanakkale Doğalgaz Şirket Müdürü Çağdaş Adıbelli çalışmalar hakkında bilgiler vererek "Çanakkale’de  Ayvacık, Bayramiç, Biga, Çan, Ezine, Lapseki, Yenice ve Gelibolu ilçelerinin yanı sıra Çardak, Geyikli, Gümüşçay, Karabiga ve Kepez beldelerinde doğal gaz dağıtım hizmeti ver iyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yeni yatırımlar ve genişleme çalışmalarının tamamlanmasıyla yıl sonunda şebeke uzunluğunda 1.825 kilometreye ulaşacağız. 4 bin abonenin doğal gaz konforundan faydalandığı Gelibolu’da genişleme faaliyetleri yüzde 80’ini tamamlayarak çalışmalarda sona gelindi. Yıl sonunda 1500 konuta daha ulaşmayı, toplamda ise 14 bin  konutun doğal gaza erişimini sağlamayı hedefledik. Doğal gaza büyük talep yaşanıyor. Gelibolu’da son sekiz ayda 3 bin 831 yeni abonelik anlaşması imzalanırken, 700 gaz kullanım sözleşmesi yapıldı” dedi.
 Doğalgaz Kullanımı Kat Kat Karlı
Cumhurbaşkanlığı tarafındna resmi gazetede yayınlanan ve 25 metreküpe kadar olan doğalgazın ücretsiz olmasınaa da değinen Adıbelli "Çanakkale’de yaşanan talep artışı için, 1 Mayıs 2023’te Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kapsamında 2024 Mayıs ayına kadar tüketilecek aylık 25 metreküp doğal gaz devlet tarafından karşılanacak.  25 metreküp bedelsiz doğal gaz uygulamasının yanı sıra ısınma mevsiminin yaklaşmasıyla vatandaşlarımız evlerinde bir an önce doğal gaz konforunu yaşamak istiyor. Biz de bundan çok mutluyuz ki hemşehrilerimizin doğal gaz konforundan yararlanabilmesi için sahadaki çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Öte yandan yeni abone olacak vatandaşlarımız bağlantı bedeline 4 taksit kampanyamızdan Eylül ayının sonuna kadar anlaşmalı banka kredi kartlarıyla yararlanabilecekler. Ayrıca aboneler, ısınmada ithal kömüre göre 4 kat, elektriğe göre 3 kat, mutfakta yemek pişirmede ve sıcak suda tüpe göre 5 kat daha ekonomik doğal gazı evlerinin her odasında veya isterlerse yalnızca mutfakta kullanabiliyor”  dedi.
 
Cuma Deren