Şehitler coğrafyasının Bilim İrfan Yuvası ÇOMÜ’ de, Çanakkale yararına faydaları saymakla bitmeyecek bir işbirliği protokolü imzalandı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı (ESBAV)) arasında karşılıklı iş birliği anlaşması için bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Erenoğlu ve ESBAV Başkanı Tonka, önemli mesajlar verdi.
ÇOMÜ Rektörü ve ESBAV Başkanı, çeşitli alanlarda iş birliği yapmayı amaçlayan bir dizi düzenleme için masaya oturdu. İmzalar; kültür, tarih, çevre, sanat, spor, bilim ve diğer tüm alanlarda iş birliği yaparak çalışma yöntemlerini belirlemek ve uygulanması için atıldı.
---------------------------------------
ÇOMÜ ve ESBAV’ DAN TARİHİ PROTOKOL,
ÇANAKKALE İÇİN ELELE VERDİLER…
--------------------------------------
Tarihe geçecek protokol masaya geldi. ÇOMÜ ve ESBAV Çanakkale yararına karşılıklı imzalar attı.
Şehitler coğrafyasının, Bilim İrfan Yuvası ÇOMÜ yararına kurulan ESBAV, kültür, tarih, çevre, sanat, spor, bilim ve diğer tüm alanlarda iş birliği yapmak ve konuda çalışma yöntemlerini belirlemek ve uygulanması için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ile Çanakkale için önemi tartışmaz bir protokol imzaladı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı (ESBAV), Şehitler diyarının gelişimine katkı sağlamak ve şehirdeki sorunlara çözüm üretmek amacıyla ÇOMÜ ile iş birliği başlattı.  Bu çerçevede, üniversite ve vakıf arasında çalışma grupları Erenoğlu ve ESBAV Başkanı Tonka gözetiminde oluşturulacak. Çanakkale faydasına projeler üretilecek ve bilimin öncelikli olarak değerlendirilmesi sağlanacak.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Erenoğlu ve ESBAV Başkanı Tonka’ nın imzalarını taşıyan protokol metninde şöyle denildi; “Bu düzenleme ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı arasında karşılıklı iş birliği amaçlanmaktadır.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı arasında; kültür, tarih, çevre, sanat, spor, bilim ile diğer tüm alanlarda çalışma yöntemlerinin tespiti ve uygulamasında işbirliği yapılması planlanmaktadır.
Bu kapsamda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfının meclislerinin ve çalışma gruplarının Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin katkılanyla kentin gelişimine katkı sağlamak, problemlerinin çözümü için proje üretmek şehrimizle ilgili bütün çalışmalar da bilimin öncelenmesini sağlamak amacıyla Üniversite ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı yetkilileri arasında iş birliği düzenlemesi yapma kararı alınmıştır.
Bu düzenleme, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı birimlerinin yapacakları çalışmalar için dayanak oluşturacaktır.
Bu çalışmalarda, oluşacak haklar ve yükümlülükler konusunda, 5072 sayılı Kanunun temel ilkelerine aykırı olmamak koşuluyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı adına temsilde yetkili olan kişiler karar verecektir.
Bu düzenleme, taraflarca imzalandığı tarihte yürürlüğe girer. Taraflardan herhangi biri tek taraflı olarak bu iş birliğini sonlandırabilir.
Bu düzenleme taraflara mali bir sorumluluk getirmemekte ve kentle ilgili sorunların çözümü için bilgi paylaşımı konusunda iş birliği zemini oluşturmayı içermektedir.”
ÇANAKKALE İÇİN İMZALAR ATILDI.
VAKIF BAŞKANI, TONKA’DAN ‘NOKTA’ DEDİRTEN ŞU İFADE GELDİ;
“SÖZ KONUFSU ÇANAKALE İSE, GERİSİ TEFERRUATTIR”
ESBAV Başkanı Bünyamin Nami Tonka, Protokol imza töreni ardından duygularını dile getirdi.
“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitemiz, kuruluş döneminde büyük emekler verdiğimiz ve şimdi ülkemizde bulunan 209 üniversiteden birisidir...
Başkaları için bir şey ifade etmeyebilir ;ama, bizim için çok kıymetli bir bilim yuvasıdır..” dedi.
Sözlerini, “Ben Üniversitemizde hem idareci hem de akademik personel olarak çalıştım...
Bazı günler, sabahlara kadar çalıştığımız da oldu. Çok çok emek verdiğimiz bir eğitim ve öğretim kuruluşu... Tabii ki bizim çalıştığımız dönemde hem idari kadroda hem de akademik kadroda çalışma heyecanı üst seviyede arkadaşlarımız vardı.
Akademik kadroda, daha dün diyebileceğimiz dönemde lisans eğitiminde öğrencimiz olan bilim insanlarımız şimdi çeşitli fakültelerde dekan, bölüm başkanı, ana bilim dalı başkanı olarak çalışmaktalar...
Yine, memur olarak işe başlayan srkadaşlarımuz da şimdi, şube müdürü, yüksek okul ve fakülte sekreteri olarak çalışmaktalar...
Yine, üniversitemizin ilk yıllarında akademik kadroda olan ve yine o dönemde öğrencimiz olan arkadaşlarımız da rektör yardımcısı olarak çalışmaktalar...
Ben hem idari kadroda hem akademik kadroda çalışan ender kişilerden birisiyim... Bu yüzden, kurumsal kimliğin tarihini en iyi bilenlerden birisi de benim..” diye sürdüren Tonka, şöyle dedi;
 
“Üniversitemizin vakfının kuruluşunu gerçekleştiren ve değişik dönemlerde hem yöneticisi hem de deneticisi olarak çalıştım. Vakıf vasıtasıyla kurulduğu günden günümüze kadar tüm rektörlerimizle de çalıştım.
Son dönemde, en eski yöneticisi olarak vakıf genel kurulunca üniversitemizin vakıf yönetim kurulu başkanlığına seçilmiş oldum. Çok verimli ve çalışkan bir yönetim kuruluyla Üniversitemize ve Türk Eğitim Sistemine katkı sunmak için çalışmalarımız hız vermiş olmaktayız. Bu çalışmalarda, Üniversite-STK işbirliği için ve ortak projelerle bilime katkı sunmak için Üniversitemiz ile Üniversite Vakfımızın, diğer STK 'ları da içinde barındırarak ortak projelerde birlikte çalışmak üzere işbirliği protokolu yapmış olduk...
Bu çalışmalarda, mesai saati mefhumu tanımaksızın ve durmaksızın çalışmakta olan ve çalışma hızına yetişmekte zorlandığımız Rektörümüz, Sayın Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu Hocamızla  bu gün bir imza töreni ile protokolumuzu hayata geçirmiş olduk.
Hocamıza ve ekibine , Vakıf Başkanı ve Yönetim Kurulumuz adına, başarılı çalışmalar dileriz... Var olsunlar... Söz Konusu Çanakkale ise, Gerisi Tefettuattır”
Erdem Sürek