Çin’den Başlayarak İngiltere’ ye kadar uzanan Asya, Afrika ve Avrupa kıtalarını birleştiren İpekyolu’nu canlandırmak amacı ile bugün İstanbul’da kapılarını açacak olan Fuar; Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği ile Kuşak Yol (BRI) ve Orta Koridor Üzerinde Yeni Pazarlar Kongresi ve Fuarını düzenliyor.15-16-17 Eylül tarihleri arasında, İş dünyasını İstanbul’a taşıyacak fuar, Hindistan’dan başlayarak Avrupa’ya kadar uzanan Orta Asya, Mezopotamya, Kuzey Afrika, Orta Avrupa ve Anadolu’nun da yer aldığı tarihin en eski ticaret yolu olan İpekyolu’nu yeniden canlandırmayı amaçlıyor.
--------------------------------
İPEKYOLU YENİDEN CANLANIYOR
İŞ DÜNYASI BU FUAR’ DA BULUŞUYOR…
------------------------------
Ticaret için kurulan, Dünyanın bilindik en eski ‘Ticaret Yolu’, bu gün kapılarını açacak fuar ile yeniden canlanıyor.
İPEKYOLU YENİDEN CANLANIYOR, BOĞAZ MEDYA TANIK OLUYOR
Tarihe geçen Zafer ve Destanlar yazılan toprakların, Çanakkale’ nin markası ‘Boğaz Medya’, yeniden canlanması amaçlanan İpek Yolu’ nun adını taşıyan fuarın medya tanıtım Sponsoru oldu.
Çin’den Başlayarak İngiltere’ ye kadar uzanan Asya, Afrika ve Avrupa kıtalarını birleştiren İpekyolu’nu canlandırmak amacı ile bugün İstanbul’da kapılarını açacak olan Fuar; Kuşak Yol (BRI) ve Orta Koridor Üzerinde, Yeni Pazarlar Kongresi Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği ile Çin Ankara Büyükelçiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilecek
İş dünyasını İstanbul’a taşıyacak fuar, Hindistan’dan başlayarak Avrupa’ya kadar uzanan Orta Asya, Mezopotamya, Kuzey Afrika, Orta Avrupa ve Anadolu’nun da yer aldığı tarihin en eski ticaret yolu olan İpekyolu’nu yeniden canlandırmayı amaçlıyor.
EN ESKİ TİCARET YOLU…
Tarih boyunca devletlerin hükmetmek istediği bu yol, aynı zamanda dünyanın bildiği en eski ticaret yolu. Ticaret kadar medeniyetleri, ülkelerarası işbirliğini ve devletlerarası güçlü bağları kuran bu tarihi yolun yeniden canlanması için kolları sıvayan, Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği, tarihe geçecek bir adım attı.
Güneyde Yemen ve Suriye başta olmak üzere verilen savaşlar, Afrika kıtasında yaşanan krizler, Kuzey’ de ise Rusya – Ukrayna savaşı der iken,   iş dünyasının gözü orta koridor olarak görülen Türkiye ve Türki Cumhuriyetlere çevrildi. 
Bu durumu Türkiye lehine fırsata çevirmek ve İş dünyasını İstanbul’ da bir araya getirmek isteyen Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği, 15-16-17 Eylül tarihlerinde,  Kuşak Yol (BRI) ve Orta Koridor Üzerinde Yeni Pazarlar Kongresi ve Fuarını düzenliyor.
Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği ve Çin Ankara Büyükelçiliği öncülüğünde, Maden, Gıda, Tarım, Lojistik, İnşaat, Makine ve Bilişim Teknoloji sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin katılım gösterdiği,  BRI ve Orta Koridor Üzerinde Yeni Pazarlar Kongresi ve Fuarı’ na Türkiye, Azerbaycan, Çin Halk Cumhuriyeti, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’dan da iş insanları katılıyor.
Fuarın, Medya Tanıtım Sponsoru ‘Boğaz Medya’ ya  konuşan Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Genel Başkanı İhsan Beşer, fuarı bu yıl Türkiye’de ondan sonraki yıllarda ise İpekyolu üzerinde bulunan farklı ülkelerde yapmayı hedeflediklerini açıkladı.
Kuşak Yol (BRI) ve Orta Koridor Üzerinde Yeni Pazarlar Kongresi ve Fuarı’nın ilkinin İstanbul’da gerçekleşmesini ardından, gelecek yıl ise Avrupa da yapılacağını, üçüncü sene ise  Azerbaycan’ da ya da Çin de düzenleneceğini belirtti.
Fuarı, her yıl farklı bir ülkede yapmayı planladıklarını anlatan Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Genel Başkanı İhsan Beşer;
”izim işimiz Türkiye’de zor. Çünkü neden zor? Türkiye’de ki firmaların da birinci hedefi ticaret değil. Ama önce fuarı burada yaparak iş insanlarına hedefin ticaret olması gerektiğini göstermek lazım.
Fuarda 3 tane etkinlik yapıyoruz, gıda, maden ve enerji olmak üzere farklı kategorilerde çalışmalar gerçekleştireceğiz.   Fuarda Mermercilerse mermerciler, gıdacılarsa gıdacılar, balıkçılarsa balıkçılar gibi farklı alanlarda çalışmalar gerçekleştireceğiz” bilgilerini paylaştı.
İş insanları,  Birbiri İle Temas Edecek…
Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Genel Başkanı Beşer, iş insanlarının fuarda birbiri ile temas kurabileceği ve iş imkanlarını konuşabilecekleri bir ortam oluşturulduğunu sözlerine ekledi.
Beşer, şöyle devam etti; “Ziyaretçiler standları ziyaret edecek ama bir de orada standı alan firmaları biz eşleştiriyoruz. Ben de sivil toplum kuruluşundan geldim. Yıllarca bu toplantıların içerisinde bulundum. Bir toplantının başarılı geçmesi için iki önemli nokta var.
Karar veren kişilerin, o  etkinlikte olması.   Yani bu işin karar vericileri, orada daha yakın temas ederek, süreçle ilgili daha doğru bilgi aktarabilmek ya da onların sizin yaptığınız işlerle ilgili aldığı yeni kararları orada öğreniyorsunuz. Orada açılış konuşmasında diyor ki ‘Biz orta koridoru şöyle destekliyoruz ya da şunlara dikkat ederseniz iyi olur. Bu işletme açısından hayati öneme sahip. Onun dışındaki işlerde sadece panel yaptığınız zaman bilgi çok önemli ama işadamının karnını doyurmuyor. İşadamını tatmin eden müşteriyle temas etmek, dokunmak. Kesinlikle panel olacak, kesinlikle orada etkili isimler ve karar vericiler olacak.
Buradaki her katılımcı ülke için biz ayrı ayrı çalışıyoruz. Ülkelerdeki birlikte çalışabilecek sektörleri ve yeni iş imkanlarını bir araya getiriyoruz ”
Cuma Deren