Geçtiğimiz günlerde, adı Çanakkale Belediye Başkan aday adayı olarak anılmaya başlayan  eski Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek ile ikili bir görüşme yaptığı bilinen Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dört  dönemdir Başkan seçilen Ülgür Gökhan için herhangi bir açıklamada bulanmayışına,  CHP örgütünden çarpıcı yorumlar  gelmeye başladığı gözleniyor.
CHP lideri geçtiğmiiz günlerde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu için; "Adayımızdır" demişti.
Kılıçdaroğlu dün ise Partisindeki Değişim çağrılarını yüksek sesle dile getirip, bu konuda zoom üzerinden CHP kurmayları ile bazı toplantılar da yapan ve Genel başkanlığa adaylığı konusunda ismi anılan İBB Başkanı için; "Elbette İmamoğlu yeniden adayımızdır." ifadelerini kulandı.
Bu gelişmeyi Çanakkale siyaset kamuoyu;"Genel Merkez, 2024 Mahalli İdareler seçiminde,  Başkan adayını değiştireceği sinyalini mi veriyor?" diyerek yorumlamaya başladı.
 -----------------------------------
Çanakkale Örgütü, Gelişmeleri Yorumladı;
"İKİ İSMİ AÇIK AÇIK DİLE GETİRDİ,
ÇANAKKALE İÇİN SESSİZ..."
------------------------------------- 
Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları, Çanakkale örgütünde; "2024 seçiminde adayı kim olacak_" sorusuna yanıt arattığı gözleniyor.
CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki günlerde ilk olarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için açık şekilde isim vermiş, sözü mevcut başkan ile yola devam demeye getirmişti.
Aydın için, Özlem Çerçioğlu diyen Kılıçdaroğlu, dün de CHP kurultayında, Genel başkanlık yarışında karşısına çıkacak olası rakip isimlerden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için net sözler etti.
CHP lideri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için;"Elbette İmamoğlu yeniden adayımızdır" ifadesini kulandı.
Adaylığı konusunda adı geçmeyen isimlerden biri de, Çanakkale merkez ilçede, dört dönemdir Belediye Başkanı seçilen Ülgür Gökhan oldu.
ESKİ YARDIMCISI İLE İKİLİ GÖRÜŞME..
Çanakkale siyaset kamuoyunun dikkatinden kaçmayan bir başka gelişme ise;  CHP lideri'nin geçtiğimiz günlerde, eski Genel başkan yardımcısı ile yaptığı ikili görüşme oldu.
Adı Çanakkale Belediye Başkan aday adayı olarak anılmaya başlayan  eski Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek ile ikili bir görüşme yaptığı bilinen Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, dört  dönemdir Başkan seçilen Ülgür Gökhan için herhangi bir açıklamada bulanmayışına,  CHP örgütünden çarpıcı yorumlar  gecikmedi.
CHP lideri geçtiğimiz günlerde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu için; "Adayımızdır" demişti.  Kılıçdaroğlu dün ise Partisindeki Değişim çağrılarını yüksek sesle dile getirip, bu konuda zoom üzerinden CHP kurmayları ile bazı toplantılar da yapan ve Genel başkanlığa adaylığı konusunda ismi anılan İBB Başkanı için; "Elbette İmamoğlu yeniden adayımızdır." ifadelerini kulandı.
Bu gelişme Çanakkale siyaset kamuoyunda, yanıtı merak konusu soruları akla getirdi
CHP örgütünde;  "Genel Merkez, 2024 Mahalli İdareler seçiminde,  Başkan adayını değiştireceği sinyalini mi veriyor?" ifadeleri ile gelişmelerin yorumlandığı gözleniyor.
Erdem Sürek