Göçmen kaçakçıları şimdi de; "KONTROL NOKTALARINDAN SORUNSUZ GEÇİŞ İÇİN, PAZARCI SÜSÜ VERİLMİŞ MİNİBÜSLERİ DEVREYE ALMIŞLAR"
Otobüs, Midibüs, Kamyon ve  benzeri araçların, yasa dışı sınır ihlali girişiminde bulunulan güzergahlarda dikkat çekmesini göz önüne alan İnsan tacirlerinin,  şeytanın aklına gelmeyecek planını, Jandarma ve Polis deşifre etti.
İnsan tacirlerinin, göçmenlerin kara yolu ulaşımında uygulama noktalarından rahat geçişlerini sağlamak maksadı ile Pazarcı süsü verdikleri araçları kullanmaya başladıkları saptandı.
İNSAN TACİRLERİ, BUNU DA YAPTI; "YOLCU DURAĞI GİBİ MİNİBÜS!?!.."
Çanakkale Jandarması ve Polisi' nin, Göçmen kaçakçılığı ile mücadelesinde; "Bu kadarına da pes artık!!" dedirten manzara, görenleri çileden çıkarmaya yetti
Trafikte seyir halinde iken, olası bir kazaya karışsa; 11'i çocuk 22 Afgan göçmen feci şekilde can verebilirdi.
DENİZDE DEĞİL, TRAFİKTE OLASI FACİAYA DAVETİYE..
İnsan tacirleri; deniz yolculuğuna elverişsiz şişme botlar içine bindirip, ölüm yolculuğuna çıkardığı göçmenlerin canını, son günlerde uyguladıkları yöntemle kara yolculuğunda da hiçe saydıklarını adeta ispatlamış oldu.
Güvenlik güçlerinin aynı gün içinde gerçekleştiridği ikinci bir operasyonda, yine kapalı kasa ticari minibüse balık istifi edilmiş 7' si çocuk 18 Afgan göçmen, para kazanmak uğruna insan canını hiçe sayan Göçmen kaçakçısının ölümcül tuzağından son anda kurtarıldı.
------------------------------------
YÖNTEM HİÇ DEĞİŞMİYOR,
GÖÇMENLER HEP BALIK İSTİFİ...
------------------------------------
İnsan taciri göçmen kaçakçıları, yasa dışı sınır ihlali yaptıracağı canların yaşımını hiçe saymada sınır tanımıyor.
Yeni bir yaşam vaadi ile ağlarına düşürdükleri düzensiz göçmenleri, sözde Umuda yolculuğa çıkartan Göçmen kaçakçılarının uyguladığı yöntem hiç değişmiyor.  Ölümüne  yolculuğa çıkardıkları göçmenlerı göçmenleri, deniz taşımacalığına uygun olmayan şişme botlarda balık istifi yapan tacirler, kara yolculuğunda da onlmarca göçmeni, bir iki metrekarelik alana sığdırıp balık istifi yapıyor.
ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ PLAN, DEŞİFRE OLDU...
Otobüs, Midibüs, Kamyon ve  benzeri araçların, yasa dışı sınır ihlali girişiminde bulunulan güzergahlarda dikkat çekmesini göz önüne alan İnsan tacirlerinin,  şeytanın aklına gelmeyecek planını, Jandarma ve Polis deşifre etti.
İnsan tacirleri, yasa dışı sınır ihlali yapılacak noktalarda kurulan açık pazar günlerini bekleyip, pazar satıcısı görünümü verilen kapalı kasa ticari minibüsler içinde, onlarca canı deniz yolculuğuna çıkarmak için  sahil şeritlerine taşır iken suç üstü yakalandı.
Jandarma ve Polis ekiplerininş göçmen kaçakçılığı ile mücadelesi aralıksız sürüyor.
Ayvacık ilçesi Korubaşı Köyünde, aynı gün içinde iki ayrı operasyon gerçekleştiren ekipler,  C.A. isimli organizatör ile birlikte (1) minibüs ve minibüs içerisinde 11" i çocuk, 22 Afganistan uyruklu göçmeni yakaladı.
5'i kadın 11 yetişkin ile  8'i kız toplam 11 çocuğun ayakta yolculuk yaptırıldığı pazar süsü verilmiş minibüsün bagaj kapısı açıldığında edilen söz şu oldu: "bu kadarına da peS"
Yetmedi, aynı gün yapılan ikinci oparasyonda da manzara değişmedi.
Yine, Ayvacık ilçesi Korubaşı Köyünde ekipler tarafından yapılan operasyon V.D. isimli organizatör ile birlikte 1 minibüs ve minibüs içerisinde 18 Afganistan uyruklu göçmlen yakalandı.
5'i kadın 11 yetişkin ile 4'ü kız toplam  7 çocuk pazarcı süsü vreilmiş minibüste ayakta yolculuk yapar iken yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, iki göçmen kaçakçısı organizatör göz altını alındı. Adliyeye sevk edilecek.
Cuma Deren