Alfabetik sıraya göre, deprem olasılığı bulunan illeri sıralayan Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,
ÇANAKKALE ve BOLU İÇİN ŞİDDET VERDİ; 7,5
Son iki gündür, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarında, depremlerin olacağı şehirler ve deprem şiddeti tahminlerinde bulunan Prof. Dr. Ercan’ ın Çanakkale için dile getirdiği rakam, şöyle dedirtti;
“TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ KALMAZ
İTÜ’ den emekli Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımıyla Çanakkale komuoyunun gündemine oturdu.
İl il deprem beklenen şehirleri attığı Tweet’inde dile getiren Prof. Dr. Ercan;
“Türkiye’de, il sınırı kapsamında beklenen en büyük deprem: Bugün C ile Ç ile başlayan iller.
Çankırı M7,0, Çanakkale M7,5, Çorum M7,1. Buradaki büyüklükler yalnız il başkentinde değil, tüm il kapsamındadır.” İfadesini kullandı.
-----------------------------------
KORKUTAN TAHMİN SORU GETİRDİ;
“7,5’ MU GELİYOR?”
------------------------------------
İTÖ’ de emekli Jeofizik profesörü sosyal medyasından bir paylaşımda bulundu, Çanakkale’de gündem oldu.
ÜÇ BUÇUK ATTIRAN TAHMİN
Türkiye'de ileride görülebilecek deprem şiddetlerini ve yerlerini Tweet’ er hesabından açıklayan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ ın, Bolu ve Çanakkale'de olabilecek depremin şiddetine ilişkin verdiği rakam hayli ürküttü.
Bilim insanlarına göre binyılın felaketi; Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen iki büyük depremin izleri silinmeye çalışılır iken, Türkiye’de görülebilecek deprem olasılığına ilişkin yaptığı paylaşımı ile yürekleri ağza getiren isim, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan oldu.
Kişisel sosyal medya hesabından, Bolu ve Çanakkale’ nin ön plana çıktığı deprem beklentisi ve deprem şiddetleri ile dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Ercan,  İl il deprem beklenen şehirleri attığı Tweet’inde sıraladı.
Prof. Dr. Ercan; ; “Türkiye’de, il sınırı kapsamında beklenen en büyük deprem: Bugün C ile Ç ile başlayan iller.
Çankırı M7,0, Çanakkale M7,5, Çorum M7,1. Buradaki büyüklükler yalnız il başkentinde değil, tüm il kapsamındadır.” İfadesini kullandı
Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Türkiye'de hangi ilde kaç şiddetinde deprem olacağı tahmini yanı sıra, isimlerini sıraladığı illerde yaşayan vatandaşları hayli endişelendirdiği gözlendi..
Prof. Dr. Ercan illeri ve oluşabilecek depremleri tek tek saydı.
Ercan’ a göre; Adana’ da 7.1., Adıyaman’da ise 6.9 şiddetinde deprem olasılığı yüksek.
Aksaray: 6.5 Amasya: 7.3,, Ankara: 6.6, Antalya: 7.0, Ardahan ve  Artvin: 6.5, Aydın: 7.3, Bartın: 6.7, Batman: 6.5 ile Bayburt’ da 6.5'den küçük depremler olası.
Bilecik de 6.5'den küçük, Bolu: 7.5, Burdur 7.0, Bursa: 7.1
Çankırı’ da 7 şiddetinde deprem olasılığını varsayan Prof. Dr. Ercan;  Çanakkale’ de ise, tıpkı Bolu gibi, depremin şiddetini 7,5 olarak öngördüğünü dile getirdi.
Öngördüğü depremler ve şiddetlerine göre, Çorum 7,1, Denizli 7, Diyarbakır 7, Düzce 7,3, Edirne’ nin ise  6,5 şiddetinde deprem yaşaması mümkün.
Erdem Sürek