9 Eylül'de başlayacak  olan festivalde ünlü isimler ve gruplar da yer alacak.
Geçtiğimi  yıl ilki gerçekleştirilen ve   kültür buluşmasına dönüşen Troya Kültür Yolu  Festivali bı yıl da  Çanakkale'de gerçekleştirilecek.    Geçtiğimiz yıl 41 noktada, 112 etkinlikle, 1000’den fazla sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen Festival bu yıl da Tiyatro, çocuk atölyeleri, resim sergileri ve sanatsal atölyelerin yanı sıra bir çok konser gerçekleştirilecek. 7'den 70'e her kesime hitap edecek festivalde herkes kendisi ile ilgili bir etkinlik bulacak. 100'e yakın etkinliğin gerçekleştirileceği  festivalde vatandaşlar sanata ve müziğe doyacak.
Ünlü İsimler Sahne Alacak
9 Eylül'de başlayacak Troya Kültür Yolu Festivalinin Konser bölümünde sahneye ilk Ferhat Göçer çıkacak. Anadolu Hamidiye tabyalarına kurulan  sahnede  sevilen şarkılarını seslendirecek Ünlü Sanatçı'nın ardından 11 Eylül'de Resul Dindar sahne alacak,  Son yıllarda söylediği anlamlı şarkılarla iyi br çıkış yapan ve Türküleri hikayeleri ile birlikte seslendiren Uğur Arslan ise 12 Eylülde sahne alacak. 13 Eylülde Sinan Akçıl, 14 Eylülde Gökhan Tepe, 15 Eylül'de Murat Dalkılıç ve 16 Eylül'de Simge Sağın Anadolu Hamidiye Tabyalarında kurulan sahnede sevenleri ile bir araya gelecek.  Hamidiye Tabyalarındaki konserler 17 Eylül'de  Fatma Turgut'un Konseri ile konserler son bulacak.
Nağmeler Tarihin Duvarlarında Yankılanacak
Hamidiye Tabyalarının yanı sıra Kilitbahir Kalesi de konserlere ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz yıl da bir çok ünlü sanatçıyı ve orkestrayı ağırlayan tarihi kalede  bu yıl da perde Ahmet Baran'ın konseri ile açılacak. Kanun sanatçısı Ahmet Baran 11 Eylül'de tarihi kalede sahne alacak.  12 Eylülde Retrobüs, 23 Eylül'de Umut Akyürek  Türk Müziği Akşamı, 14 Eylül'de İkilem, 15 Eylül'de 80'ler Melodileri ve Kilitbahir Kalesi sahnesinin son konseri ise 16 Eylül'de Gece Yolcuları'nın olacak. 
Öte yandan Gelibolu Mevlevihanesi, Nedime Hanım Konağı ve  İÇDAŞ Kongre merkezinde de konserler verilecek.  10 Eylül'de İçdaş Kongre merkezinde Atatürk'ün sevilen şarkıları seslendirilecek.  11 Eylül'de Solist Bekir Ünlüataer eşliğinde Türk Sanat Müziğinin unutulmaz temsilcisi Zeki Müren Şarkıları seslendirilecek. İÇDAŞ'ta son konser ise  16 Eylül'de Samsun Opera ve Bale sanatçıları tarafından Vivaldi Dört Mevsim Konseri verilecek.
Tarihi Mekanlardan biri olan Gelibolu Mevlevihanesinde ise  ilk konser 10 Eylül'de  Tasavvuf, İrfan ve Meydan  Topluluğu tarafından  gerçekleştirilecek  Devran-ı Şerif Postnişin M. Fatih  Çıtlak Konseri ve sema gösterisi ile başlayacak. 15 Eylül'de ise İstanbul Trihi Türk Müziği Topluluğu Konseri verilecek.  Mevlevihanede son etkinlik ise  16 Eylül'de  Safer Aşı  ve Mevlevi Ayin-i Şerif gerçekleştirilecek.
Konserlerin bir başka mekanı olan Nedime Hanım Konağının bahçesinde ise  11 Eylül'de Troya Ozanları sahne alırken, 12 Eylül'de Çanakkale Barış Korosu, 13 Eylül'de Sedat Çılgın ve  İlber Cebeci'nin Bağlam Gitar resitali olacak. 14 Eylülde ise otizimli gençler sahne alacak.  Piyano'da Batuhan Kil ve Buğra Çankır, Şanda ise Recep Ege Altınoğlu'nun yer alacağı Otizmli yetenekler sahne alacak. Tarihi konağın son konseri ise 15 Eylül'de   Birol Aydın ve Asrın Can Akalın'ın Keman-Piyano resitali olacak.
Tiyatrolar Çok Güldürecek
Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında tiyatro etkinlikleri de gerçekleştirilecek. ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek tiyatroların perdesi  Festivalin ilk günü olan 9 Eylül'de aralanacak ve ilk gösteri  Ünlü isimler Doğan ve Onurun katılımı ile Abur Cubur Doğan ve Onur sahne alacak.  12 Eylül'de Vişne Bahçesi sahnelenecek, 13 Eylül'de İstanbul Devlet Tiyatrosunun Profesyonel oyunu  sahnelenirken, 14 Eylül'de sahne Samsun Devlet Opera ve Balsei oyuncularının olacak. Oyuncular Carmen oyunu ile seyircilerin karşısına çıkacak. Tiyatronun son perdesi ise Ali Poyrazoğlu tiyatrosunun olacak. 15 Eylül'de gerçekleştirilecek  Tamamla  Bizi Ey Aşk ile tiyatrolar sa sona erecek
Festival kapsemında şehrin dört bir yanında yine çeşitli sergiler düzenlenecek. Sanatseverler sergilerde sanatçıların hünerlerini görürken, festivalde çocuklar da unutulmayacak. Çeşitli etkinliklerle çocuklar da gün boyu eğlenceli anlar yaşayabilecek.
Burcu Erdal