Üniversite ile sanayi işbirliğini güçlendirmek, hem öğrencilere iş istihdamını yaratmak hem de  sanayi alanındaki istihdam başta olmak üzere iş gücünü güçlendirmek amacı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Biga Ticaret Ve Sanayi Odasi arasında eğitim ve öğretim işbirliği protokolleri imzalandı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ile Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan’ın katılımları ile Biga Meslek Yüksekokulu ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası arasında öğrencileri 'Staj ve İstihdamına Yönelik İşbirliği' ile 'İş Yeri ve Mesleki Uygulamaları Eğitim ve Öğretim İşbirliği' protokolleri  imza töreni gerçekleştirildi. Törene ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı  Şadan Doğan,  Biga Ticaret Borsası Başkanı  Bülent Baş, Biga Ziraat Odası Başkanı  Güray Ergün, STK Başkanları ve akademisyenler katıldı.
İmza töreninde bir konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Cüneyt  Erenoğlu “İmzalan protokol ile Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin  staj ve istihdam olanaklarının arttırıldı. Hazırlanan protokol kapsamında sadece Biga da ikamet eden öğrenciler için değil Ülkemizin diğer şehirlerinde ikamet edecek mezun öğrencilerimiz’in istihdamın da öncelikli olarak sağlanacak" dedi. 
İmza töreni öncsi gerçekleştirilen kahvaltıltılı toplantıda ise Meslek Yüksekokulu ve STK’lar ile yapılması planlanan eğitim-öğretim iş birliği faaliyetleri ve hazırlanacak ortak projeler hakkında fikir alışverişlerinde bulunuldu.  Toplantı ve imza töreni Biga Meslek Yüksekokulu Atölye ve Laboratuvarların gezilmesi ile son bulmuştur.
Şerife Erdem