Sosyal medyadan, depremler ve sismik hareketlenmeler ile ilglii paylaşımları ile bilinen bazı hesaplardan hafta sonu gelen;  "Yunanistan' dada yoğun sismik hareketlilik gözlemleniyor" şeklindeki bilgliendirmeler ardından, dün sabah Ege Denizinde meydana gelen 4,4' lük depremin, diken üzerindeki Çanakkale yaşayanlarını daha da bir tedirgin ettiği gözlendi.
5 BİN BARINMA KONTEYNERİ BİLGİSİ,
AKILLARA SORULAR GETİRMEYE YETTİ...
Bölgede meydana gelebilecek olası bir depreme hazırlık çerçevesinde Çanakkale Valiliği'nin AFAD il müdürlüğüne ait arazide, barınma ihtiyacını gidermek üzere konteynırlar sevk edildiği duyurulmuştu.
Valilik açıklamasında; "Çanakkale merkez Saraycık köyünde bulunan 119.538 m2 AFAD lojistik cep depo alanına ilk etapta 1000 adet konteynırın sevk edileceği, alanda toplam 5000 adet barınma konteyneri depolanacaktır." bilgisi önceki gün kamuoyu ile paylaşılmış,  açıklamada;
"Bölgemizde olacak herhangi bir doğal afet anında yaraların hızla sarılabilmesi için ihtiyaç olan bölgeye ulaştırılacak" ifadeleri de yer bulmuştu.
-----------------------------
Olası Afet Hazırlığı, Vatandaşı Tedirgin Etti
"ÖNLEM ALINSA BİR DERT,
ALINMASA BAŞKA DERT!?!..."
------------------------------
Deprem kuşağında bulunan Çanakkale' de, olası bir afet durumuna karşı alınan tedbirlerin, vatandaşıı tedirgin ettiği gözlendi.
AFAD' a ait, Lojistik Cep Depo Alanı'nda, konuşlandırılmaya başlanan toplam 5 bin adet Barınma konteyneri bilgisi, kamuyunda;
"Deprem mi geliyor? Bu hazırlık bundan mı?" şeklinde sorulara yanıt aratmaya başladı.
Çanakkale Valiliği önceki gün yaptığı açıklamada,    5 bin barınma konteynerinin, AFAD' a ait Lojijtik cep depo alanında, depolanacağı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştı.
Valilik, bir başka deyişle;  AFAD  Lojistik merkezinde, konteyner deposu oluşturulduğunu dile getimişti.
Bölgede meydana gelebilecek olası bir depreme hazırlık çerçevesinde, Çanakkale ValiliğiRnce başlatılan çalışma kapsamında, AFAD il müdürlüğüne ait arazide, barınma ihtiyacını gidermek üzere konteynırlar sevk edildiği bilgisinden haberdar olan Çanakkalelilerde, tediginlik başladığı gözlendi.
Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada; Çanakkale merkez Saraycık köyünde bulunan 119.538 m2 AFAD lojistik cep depo alanına ilk etapta 1000 adet konteynırın sevk edileceği alanda toplam 5000 adet barınma konteyneri depolanacağı bilgisi yer almıştı.
Aynı açıklamada; "Bölgemizde olacak herhangi bir doğal afet anında yaraların hızla sarılabilmesi için ihtiyaç olan bölgeye ulaştırılacak" ifadeleri de yer bulmuştu.
AKLA SORULAR GELDİ...
Bölgede meydana gelebilecek olası bir depreme hazırlık çerçevesinde Çanakkale Valiliği'nin AFAD il müdürlüğüne ait arazide, barınma ihtiyacını gidermek üzere konteynırler sevk edildiği bilgilendirmesi ardından, vatandaşlar arasında dedikodu kazanı kaynamaya başladı.
"Bir veri olmasa, böyle hazırlık olmaz!.." söyleminden, "Deprem kapıda imiş!" ifadeleri eşliğinde, vatandaşlar arasında, deprem üzerine senaryolar üretilidği gözlenen Çanakkale'de,
 kimi vatandaşın yorumu ise hayli manidar ifadeler ile geldi: "Önlem alınsa bir dert,  alınmasa başka dert"
ÜSTÜNE, BİR DE EGE SALLANINCA!?!...
Sosyal medyadan, depremler ve sismik hareketlenmeler ile ilglii paylaşımları ile bilinen hesaplardan, hafta sonu gelen; 
"Yunanistan' dada yoğun sismik hareketlilik gözlemleniyor" şeklindeki bilgliendirmeler ardından, dün sabah Ege denizinde meydana gelen 4,4' lük deprem, diken üzerindeki Çanakkale yaşayanlarını daha da bir tedirgin ettiği gözlendi. Bi yanda, olası doğal afet hazırılğı, bir yandan da meydana gelen depremler, vatandaşın tedirginiliğini daha da bir arttırdı.
Dün  sabah, Ege Denizinde 4,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre deprem Ege Denizi Kuşadası Körfezi’nde saat 08.26’da yerin 6.69 kilometre derinliğinde meydana geldi.
Eıdem Sürek