ETİKETLER 5 AY SONRA DEĞİŞTİ,
FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ...
ÇANAKKALELİ, DOYA DOYA BALIK TÜKETECEK
Cep yakan fiyatları ile yanına yaklaşılamayan Balık türleri, nihayet sofraya gelebilecek.
5 aylık avlanma yasağının sona ermesi ardından, balıkhallerinde etiketlerin yarı yarıya düştüğü gözlendi. 
200' den, bir anda 70'e... 
Çanakkale denilice ilk akla gelen Meşhur Gelibolu Sardalya' sı, ilk günden en çok rağbet edilen türe dönüştü.  
Boğaz şehri Çanakkale' nin dar gellirli yaşayanları kadar, hemen herkesin fiyatları yüzünden tadına hasret kaldığı balık türlerine, Av sezonunun başladığı  ilk günden ilgi büyük oldu.
Marmara, Ege ve Kuzey Ege denizine, balık Avı yasağınnı sonlanması ile birlikte akın eden  komşu illerden gelen yüzlerce Gır-gır, ağlarını 1 Elül' ün ik dikalarında denize mola etti. 
Av filolarının İlk avları hayli bereketli geçti. Tezgahları balık çeşitleri doldurdu. Esnaf gibi, tüketicinin de yüzü ayrı bir güldü.
-------------------------------------
AV SEZONUNUN BEREKETİ,
 TEZGAHLARI ŞENLENDİRDİ...
------------------------------------
Balıkçının denize, tüketicinin ise balğa olan hasreti nihayet son buldu. 1 Eyül' de açılan Balık avı sezonu ile birlikte, cep yakan fiyatlar ilk günden yarı yarıya düştü.
Bir birlerine; 'Rastgele...' diyerek denize açılan  Gır-gır' lar, Alamatra' lar, irili ufaklı balıkçı tekneleri, limanlara hayli bereketli avları ile döndü.
Boğaz ve Deniz şehri Çanakkale'de, dar gelirliler  aylardır balığın tadına hasret kalmıştı. Hasret, av yasağının sona ermesi ile sonlandı.
YASAK KALKTI, BEREKET ARTI.
CEP YAKAN FİYATLAR NİHAYET DÜŞTÜ.
Balıkhallerinde, av yasağı boyunca tezgah açamayan esnaf, dün sabah iş başı yaptı. Düzenlenen ihale ve Kantolarla, kasa kasa balıklar, tezgahta yer bulmak için, balık satıcılarınca satın alndı.
Balık Avı yasağının 1 Eylül itibariyle bitmesi ile birlikte, balıkhanelerde 5 ay sonra tezgahlar renklendi. Çeşit çeşit türler, bir gün evveline göre, yarı fiyatla tüketicinin beğenise sunuldu.
Çanakkale Balıkhalinde, 5 aydır süren sakinlik av yasağının bitmesiyle son buldu.Eski hareketlilik yeniden başladı.
Buzhanelerden değil, pulu ve deniz suyu üzerinde halde tezgahları dolduran balık türleri, tüketiciyi kararsız bırakmaya yetti.
Tazelikleri ile tezgahları adeta ayrı bir şenlendiren balık türlerini, bazı tüketicilerin  dikakalarca izleyip, gözünü de aynı bir doyurduğu gözlemlendi.
200' den, bir anda 70'e... 
Çanakkale denilice ilk akla gelen Meşhur Gelibolu Sardalya' sı, ilk günden en çok rağbet edilen türe dönüştü.  
Tarasorlu diye isimlendirilen sos ile tavada kupa pişirmek isteyenler, kilosunu iriliğine göre 70 ile 100 TL' den, Pullu balıkların en bilinenleri, Karagöz 70-150, Çipura ise 150-200, adına yazılmış şarkısı dahi bulnan Hamsi 150, istavrit 150 ve derin suların lezzettli türü Somon' un 400 liradan tezgahlardaki yerini aldıği gözlendi.
Sardalye geçtiğimiz hafta av sezonu öncesinde 200 liradan satılıyor, tadına hesret çekenler yanına dahi yaklaşmıyordu.
Dün ise, fiyat yarıdan da aşağıya düştü.  Kilosu 70 ' liradan, ızgaraları dolduracak Sardalya, tüketicileri satın alabilmek için adeta birbiri ile yarıştırdı.
 Cuma Deren