İş dünyasındaki gelişmelerin konuşulduğu meclis toplantısının konuğu ise Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu İl Koordinatörü Hasan İskender  oldu. İkender, IPARD 2 programında yer alan sektörlerlere yönelik başlatılan çağrı ilanları hakkında bilgiler verdi.
Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı   ÇTB Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Borsa Başkanı Abdullah deniz ve toplantının konukları olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu İl Koordinatörü Hasan İskender ve TKDK Uzmanları ile üyeler katıldı. Toplantı, Meclis Başkanı Birol Çetin'in açılış konuşmasıyla başladı. Meclis Başkanı ÇetiZafer Bayramını kutlayarak başladı. Çetin “30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 101. Yılını bir kez daha gururla anıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Aziz Milletimizin ve siz Değerli Meclisimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlu olsun” dedi.
İş Dünyası Önünü Görmek İstiyor
 Toplantıda bir açıklama yapan ve  İş dünyasının özellikle KOBİ'lerin kredi ulaşımında yaşadığı sıkıntıları dile getiren Çanakkale Ticaret Borsası Başkan Abdullah Deniz ise  “İş dünyası olarak öngörülebilirlik istiyor, geleceğe dair yol haritası bekliyoruz. Reel sektör firmalarımız finansmana erişimde büyük zorluklar yaşıyor. KOBİ'lerimize destek vermeli, uygun finansman imkanlarına ulaşmalarını sağlamalıyız" dedi.
 Bakanlara Sorunları İlettik
Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz  16 Ağustos 2023 tarihinde Ankara’da TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilgili bakanlar ile oda ve borsa başkanlarının katılımıyla yapılan TOBB Türkiye Ekonomi Şurası ile ilgili ve yapılacak çalışmalara ilişkin de  bilgiler verdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası’nda 8 saatlik süren bir toplantı gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Abdullah Deniz, Biz de Borsa olarak komitelerimizden, sahadan gelen sorun ve çözüm önerilerini bu toplantıda direkt ilgili bakanlarımıza iletme fırsatı bulduk. Özellikle finansmana erişimde yaşanan sıkıntıları, vergi oranlarını, işletme sermayesine ihtiyacımız olduğunu, kredilere ulaşamadığımızı, maliyet enflasyonunu, ihracat ile ilgili problemlerimizi Sayın Bakanlarımıza ilettik. Bizi sabırla dinlediler. Sorunlarımızın ve çözüm önerilerimizin hepsinin farkındalar. Kendileri de aktardığımız konuların üzerinde canla, başla çalıştıklarını dile getirdiler. Ekonomide elbette bir takım zorluklar yaşıyoruz. Ama mücadeleden kesinlikle vazgeçmiyoruz. Biz, koşmaya, çalışmaya, üretmeye hazırız. Allah'ın izniyle tüm sıkıntıları aşacak, yola devam edeceğiz. Ülkemizi daha güçlü, daha zengin, daha müreffeh yapmak için üretmeyi, emek vermeyi sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.
ÇTB Meclisine TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender Katıldı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu İl Koordinatörü Hasan İskender ve TKDK Uzmanları ÇTB Meclisine konuk olarak katıldı. Koordinatör Hasan İskender IPARD II Programı kapsamında açıklanan 13. Teklif Çağrısına ilişkin olarak Meclis Üyelerine bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Sunumda İskender, IPARD 2 programında yer alan sektörler, destek verilecek uygun harcama alanları ve proje başvuruları için önemli hususlara ilişkin detaylı bilgiler verdi.
Konuşmaların ardından, gündem maddeleri görüşüldü ve oylandı. Oylamaların akabinde, Genel Sekreter Sevcan Elver tarafından Ağustos Ayı Faaliyetlerinin sunumunu gerçekleştirildi.
 
Haber Merkezi