Çanakkale İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü, yasa dışı göç yolu olarak kullanılacak o rotayı deşifre etti.
24 SAAT GÇEMEDEN, 20 HAYAT DAHA YAŞAMA BAĞLANDI
30 Ağustos günü; 7' si kız, 8' i erkek, 7 kadın toplam 27 düzensiz göçmeni ölüm yolculuğu sırasında hayata bağlayan ekipler, 24 saat geçmeden Yasa dışı yollar ile sınır ihlali yapıp, Yunanistan'ın Midilli adasına geçmek isteyen 20 kişilik yeni bir kafileyi Azrail' in elinden çekip aldı.
Son iki günde, onlarca hayat ölüm yolculuğuna çıkmadan yakalanıp hayata bağlanmış oydu.
TARİH YAZIYORLAR...
Karada ve Denizde alınan tedbirler bir yana, Havadan Drone ve Helikopter destekli gözlemler yapıp, Kuzey Ege denizinde ve sahi bandında kuş uçsa heberi olan Jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri, Göçmen kaçakçılığı ile mücadelede adeta tarih yazmaya başladı.
----------------------------
YA JANDARMA OLMASAYDI!?!..
ÇOLUK ÇOCUK ÖLÜM YOLCULUĞUNA ÇIKIYORDU 
--------------------------
90' lı yıllardan bu güne, Göçmen kaçakçılığında kullanılan bilindik rota, Güvenlik güçlerinin aldığı yoğun tedbirler nedeniyle değişti.
YENİ ROTAYI JANDARMA DEŞİFRE ETTİ.
Yeni rotayı Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü deşifre etti. Son iki günde, insan tacirlerinin oluşturmaya çalıştığı bu yeni rota üzerinde, onlarca hayat, ölüm yolculuğuna çıkmadan tespit edildi, hayata bağlandı.
Çanakkale İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü, yasa dışı göç yolu olarak kullanılacak o rotayı deşifre edince, göçmen kaçakçısı, insan tacirlerinin eli kolu bağlanmış oldu.
Son iki günde, onlarca hayat ölüm yolculuğuna çıkmadan yakalanıp hayata bağlayan Jandarma ekipleri, göz dolduran çalışmaları ile takdiri fazlasıyla hak ediyor.
TARİH YAZIYORLAR...
Karada ve Denizde alınan tedbirler bir yana, Havadan Drone ve Helikopter destekli gözlemler yapıp, Kuzey Ege denizinde ve sahi bandında kuş uçsa haberi olan Jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri, Göçmen kaçakçılığı ile mücadelede adeta tarih yazmaya başladı.
30 Ağustos günü, aynı rota üzerinde, 7' si kız, 8'i erkek çocuk, 7 kadın toplam 27 düzensiz göçmeni, ölüm yolculuğu sırasında fark edip, hayata tutunduran ekipler,  daha 24 saat geçmeden 31 Ağustos günü yine hayatları yaşama bağladı.
Alınan bilgiye göre; Ezine ilçesi Akçakeçili Köyü Aktaş ovası bölgesinde Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ekiplerince gerçekleşen ortaklaşa  operasyon sonucunda; (20) Afganistan uyruklu,(6 Kadın, 6 Erkek,  4 Erkek ve 4 kız Çocuk) olmak üzere olarca  düzensiz göçmen, düzensiz göçmenleri taşıyan 2 araç ve 2 organizatör, ölüm yolculuğu başlamadan  yakaland6ı.
Şüpheli şahıslar gözaltına alındı. Yasal süreç hızla ilerliyor, şüpheli şahısların sorgulamaları tamamlandıktan sonra, Ezine Cumhuriyet Savcılığına sevk edilecekler.
Yakalanan düzensiz göçmenler idari işlemlerinin ardından, Ayvacık Göçmenleri Geri Gönderme (GGM) Merkezine teslim  edilecekleri öğrenildi.
Eıdem Sürek