Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı' na bağlı unsurlar, Göçmen kaçakçılığını önlemek için Kuzey Ege Denizinde adeta kuş uçurtmuyor.
Karadan ve denizden gerçekleşen denetimlerden sırasında, bir şekilde  sıyrılmayı başaranları, ekipler ölümüne deniz yolculuğu başladığ ıanda yakalayıp, adeta Azrail' in elinden çekip alıyor.
Geçtiğimiz gün, saatler 07;30'u gösterir iken, Ezine ilçesine bağlı Akçakeçili köyü ovasının sahil bandı  açıklarında 7'si kız, 8'i erkek  çocuk, 7' si kadın toplam 27 Afganistan uyruklu düzensiz göçmeni Yunanistan' ın Midili adasına götürmek için denize açılan şişme bot, kıyıdan iki yüz metre kadar açıkta durduruldu.
Deniz yolculuğuna elverişsiz bot içinde, Balık istifi yapılan düzesiz göçmenler, Jandarma ve Sahil Güvelik ekiplerinin gerçekleştirdiği bu operasyon sayesinde hayata bağlandı.
----------------------------------------
ONLAR HER YERDE
Havada, Karada, Denizde...
----------------------------------------
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı' na bağlı unsurlar, Göçmen kaçakçılığını önlemek için Kuzey Ege Denizinde adeta kuş uçurtmuyor.
Türkiyenin en büyük bayramlarından, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, hayatlarını can kurtarmaya adamış Jandarma ve Sahi Güvelik ekipleri,  muhtemel alabora olup yaşamlarını yitirecek, lastik bot içinde balık isitfi edilmiş,  aralarında 7' si kız, 8'i erkek  çocuğu, 7' si  de kadın, toplam 27 düzensiz göçmeni, Azrail'in elinden son anda çekip almayı başardı. 
Kelimenin tam anlamıyla; İnsan tacirlerinin, yasa dışı göç yoluna çevirmek istediği bölgede alınan önlemler, ses getiriyor.
Ezine ilçesine bağlı  Akçakeçili köyü Aktaş ovasının sahi bandı açıklarında,  karada Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı denizde ise Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ekiplerince düzelene operasyon ile yasa dışı sınır ihlali yaptıkları sırasında 27 düzensiz göçmen yakalandı,göçmeler böylelikle hayatta kaldı.
Edinilen bilgiye göre; Afganistan uyruklu,7 Kadın, 5 Erkek,  8 Erkek ve 7 kız Çocuk olmak üzere toplam 27 düzensiz göçmen ve düzensiz göçmenleri taşımaya elveriysiz  1 şişme bot  ile 3 insan taciri  yakalandı.
Yunanistan' ın Midilli adasına, yasa dışı yollar ile insan kaçırmak için harekete geçen 3 organizatörün kulandğı bir otomobil de operasyon kapamındra ele geçti.
Yetkililer; göz altına alınna insan tacirlerini Ezine Cumhuriyet Savcılığına sevk etti.
Yakalanan düzensiz göçmenlerin ise,  idari işlemlerinin tamamlanması ardından, Ayvacık GGM’ye teslim  edileceği öğrenildi.
Eıdem Sürek