Her bir açıklama, maaşlar üzerine yinelenen her bir talep ardından, ‘Maaşa zam’ umuduna kapılan emekliler, dün gelen net çağrıya odaklandı.
TÜED Genel Başkanı Ergün, emeklilere memurlar gibi 8 bin 77 liralık seyyanen zam yapılması ve en düşük emekli aylığının 15 bin liraya çıkarılması gerektiğini savundu.
HÜKÜMETE; ‘ARA ZAM’ ÇAĞRISI…
Hükümetin yaptığı yüzde 25'lik zammın kök maaşa yansıması nedeniyle, maaşı aynı kalan emekliler durumdan haftalardır şikayetçi idi.
Emeklilerin sesini duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamaları ile emekli maaşlarına düzenleme sinyali vermişti.
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ‘ nin, ülke genelindeki şube Başkanlıklarından, Hükümete bir ağızdan, aynı çağrının yapılmaya başlandığı gözlendi. Çanakkale Emekliler Derneği Başkanı Resul Uygun, ülke genelinde altı çizilenleri anımsattı. “Hükümet kanadından edilen sözler üzerine, emeklilerin gözü ekim ayına çevrildi. Yaşam koşullarının ağırlığı ortada. Emeklilerimiz adeta sefilleri oynuyor. Hükümet'ten bir an önce acil tedbirlerin alınmasını istiyoruz, Ara zam yapılmasını bekliyoruz” diyerek, en düşük emekli aylığının 15 bin lira olması gerektiğini savundu.
------------------------------------------------
EMEKLİDE, ‘ARA ZAM’ BEKLENTİSİ
------------------------------------------------
Kök maaş üzerinden zam alan ve maaşı aynı kalan emeklilerde, ‘Ara zam’ beklentisi yaşanmaya başladı.
ANKARA’ DAN ÇIKAN HER BİR SES, EMEKLİYİ UMUTLANDIRIYOR
Başkent Ankara’ dan Ses veren, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin ara zam beklentisine ilişkin konuştu.
Her bir açıklama, maaşlar üzerine yinelenen her bir talep ardından, ‘Maaşa zam’ umuduna kapılan emekliler, dün gelen net çağrıya odaklandı.
TÜED Genel Başkanı Ergün, emeklilere memurlar gibi 8 bin 77 liralık seyyanen zam yapılması ve en düşük emekli aylığının 15 bin liraya çıkarılması gerektiğini, dün yaptığı açıklamasında net ifadeler ile savundu.
GÖZLER, EKİM AYINA ÇEVRİLİ…
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ‘ nin, ülke genelindeki şube Başkanlıklarından, Hükümete bir ağızdan, aynı çağrının yapılmaya başlandığı gözleniyor.
TÜED’ in ülke genelindeki şube başkanlıklarından, ağız birliği etmişcesine dile gelen talep şu oldu; "En düşük maaş 15 bin liraya çıkarılsın"
Çanakkale Emekliler Derneği Başkanı Resul Uygun, ülke genelinde altı çizilenleri anımsattı. “Hükümet kanadından edilen sözler üzerine, emeklilerin gözü ekim ayına çevrildi. Yaşam koşullarının ağırlığı ortada. Emeklilerimiz adeta sefilleri oynuyor. Hükümet'ten bir an önce acil tedbirlerin alınmasını istiyoruz, Ara zam yapılmasını bekliyoruz” diyerek, en düşük emekli aylığının 15 bin lira olması gerektiğini savundu.
Hükümet kanadından yapılan açıklamalar üzerine, emeklilerin ara zam beklentisi yaşadığını sözlerine ekleyen Uyun;
"Yaşanılan şu; Memurlara temmuz ayından geçerli olmak üzere 8 bin 77 lira seyyanen zam verildi.
Ekim ayında yapılacağı sinyali verilen düzenlemeye gözlerimiz çevrili. Emekliye de memurlar gibi 8 bin 77 liralık seyyanen zam umudu ile günlerini geçiren emeklilerimiz, inşallah bir hayal kırıklığı daha yaşamazlar. Hayat pahalılığına dayanacak gücümüz kalmadı.” ifadelerini kullandı.
CUMHURBAŞKANIMIZ, SESİMİZİ DUYDU..
Uygun; “Emeklilerin serzenişlerinin farkında olan sayın Cumhurbaşkanımız birkaç gün önce, ekimde Meclis açılır açılmaz bu konuda gerekenin yapılacağını duyurdu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise; ‘gereken talimatı Cumhurbaşkanımızdan aldık’ şeklinde sözler etti.
Haliyle, emeklide ekim ayı beklentisi başladı. İktidar kurmaylarından eski başbakanımız Binali Yıldırım, Meclis açılır açılmaz 7 bin 500 lira alanlar başta olmak üzere bütün emeklilerle ilgili ciddi bir çalışma, iyileştirme yapılacağının altını çizdi.” hatırlatması yaptı.
“Tüm bu açıklamalar emeklilerimizde, büyük bir beklenti oluşturmuştur” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Uygun;“Görülen şu ki; her geçen gün emeklilerimizin kayıplarının telafisi daha da zorlaşmakta. Alım gücü giderek erimekte.
Yine bir gerçek; emekli aylığı, bir aylık ev kirasının yarısını bile ödeyemez durumda.
Emekli, Sağlık harcamalarına yetişemez halde. Dul ve yetimlerimiz artık sağlıklı beslenme sorunları yaşıyor.”
Cuma Deren