Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Haydar Altuntaş, Çanakkale' ye cehennemi yaşatan yangında, zarar gören köylüleri yalnız bırakmadı.
KIRATIN SÜVARİSİ ÇANAKKALE' DEN ÇAĞRI YAPTI;
BU ÜÇLÜYE KADER DEMEMELİYİZ;
 'YANGIN, SEL, DEPREM!!!'
Her yıl tekrarlanması muhtemel yangın, sel ve deprem felaketlerinin, bir Türkiye gerçeği olarak görülmemesi gerektiğini savunan DP Milletvekili Altuntaş;
" 'Bu konuda ne yapılması gerekiyor ise!?!..' deyip geçiştirmemeli,
Ülkemiz insanını derinden sarsan felaketlerin üzerinden gelmesini antık bilmeliyiz.
Kentsel dönüşümse, hemen dönüşüm..
Önlemse, en alasından önlem..
Ceza ise en ağırından ceza..." şeklinde konuştu.
----------------------------------
KIRATIN SÜVARİSİ, ÇANAKKALE'DEN SES VERDİ;
"DÜNYA BAŞEDİYOR, BİZ NİYE ETMEYELİM?
DOĞAL AFETLER, KADERİMİZ OLMAMALI..."
 ----------------------------------
Yangın felaketi üzerine Çanakkale' ye koşan Kıratın süvarisi, DP İzmir Miletvekili Haydar Altuntaş, iktidara seslendi.
Üç afet diye sıraladığı;  Deprem, Sel ve Yangın' ın, bir Türkiye gerçeği olaraka kabul edilmemesi gerekteini savundu; "DÜNYA BAŞEDİYOR, BİZ NİYE ETMEYELİM?DOĞAL AFETLER, KADERİMİZ OLMAMALI..." şeklinde konuştu.
Birçok ülkenin, 'deprem, sel ve yangın' felaketlerine karşı, önlem projelerini hayata geçirdiğini hatırlatan Demokrat Parti İzmir Milletvekili Altuntaş,  Yangından zarar ören köyleri gezdi, köylüler ile sohbet etti,  Kıratın köylünün yanında olduğu mesajını net sözler ile verdi.
Yangında kül olan ormanlık alanda incelemelerde bulunan DP Miletvekili Haydar Altuntaş, kavrulup küle dönen ormanlık alanları fotoğrafladı.
Kıratın süvarisi İzmir Miletvekili Altuntaş; Gazi Mecliste, Çanakkale dosyası örneği ile, doğal afetlerin artık Türkiye'nin bir kaderi olmaması için, gerekenin de an evvel misliyle yapılması gerektiğini anlatacağı sözünü verdi.
4 bin 80 hektar alanı etkileyen yagın haberini alır almaz, Çanakkale' ye koşan, "Milletim dar da ise, kıratım hep orada" diyen DP Milletvekili Altuntaş;  Her yıl tekrarlanması muhtemel yangın, sel ve deprem felaketlerinin, bir Türkiye gerçeği olarak görülmemesi gerektiğini büyük harflerle savundu.
DP Milletvekili Altuntaş; " 'Bu konuda ne yapılması gerekiyor ise!?!..' deyip geçiştirmemeli,
Ülkemiz insanını derinden sarsan felaketlerin üzerinden gelmesini antık bilmeliyiz. Kentsel dönüşümse, hemen dönüşüm..  Önlemse, en alasından önlem..  Ceza ise en ağırından ceza..." şeklinde konuştu.
Erdem Sürek