Tam bir ay bir hafta sonra, yaşanan korku tekrarlandı. Bu kez, Kızılkeçili değil, Kayadere köyü Damyeri mevkiinden dumanlar yükseldi, kısa sürede alevler ormanlık alana sıçradı.
KAYADERE KÖYÜ BOŞALTILDI..
Çanakkale Valiliği orman yangını ardından, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, kriz masası oluşturdu. Valilik kamuoyunu bilgilendirdi; “Kayadere köyümüz tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu kız yurdunda misafir edilecektir.” açıklamasında bulundu.
ÇANAKKALE ÜSTÜNÜ, DUMAN BÜRÜDÜ
Benzeri durum bir ay önce de yaşanmıştı. Kızılkeçili köyü yakınlarında başlayıp günlerce süren yangının yakıp kavurduğu ormanlık alanların küllerini taşıyan duman bulutları, şehrin üzerine çökmüş, külleri taşıyan duman bulutu, Bozcaada' ya dek etkili olmuştu.
HELİKOPTERLER HAVADAN,
ARAZÖZLER KARADAN... 
Dün öğle saatlerinde, alınan yangın ihbarı ile Orman Böle Müdürlüğü ekipleri alarma geçti.
Çanakkale' de Dardanos Orman İşletme Şefliği' nde konuşlanan iki söndürme helikopteri, ihbar alınan bölgeye acil kodu ile havalandı, ilk sortilerini dakikalar içinde alevlerin üzerine yaptı.
Saatteki hamle hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlere, peş peşe sortiler yapan Helikopterlerin dışında, karadan da Ateş savaşçıları söndürme ekipleri arazözler ile yangına müdahale başlattı.
KARA YOLU TRAFİĞE KAPATILDI..
Saatler 13:42' yi gösterir iken, bir ay önce olduğu gibi, Çanakkale-Çan karayolu araç trafiğine kapatıldı. Söndürme ekiplerinin güzergahta rahat yol almaları için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı na balı ekipler trafiğe kapanan kara yolu boyunca bir dizi önlem aldı. 
--------------------------------
ORMANA ATEŞ DÜŞTÜ, SEFREBERLİK BAŞLADI
KAYADERE’YE, TEDBİREN TAHLİYE EDİLDİ…
-------------------------------
Çanakkale'de yine yangın korkusu yaşandı. Bir ay önce alevlerin yükseldiği, yangının etkili olduğu bir çok köyün tedbiren boşaltıldığı bölgeden gelen ihbar üzerine, ekipler seferberlik yaşadı.
Yangın ile ilgili Çanakkale Valiliği açıklamada bullundu.
Kamuoyunu bilgilendiren Valilik; “Orman Yangınını Söndürme Çalışmaları Havadan ve Karadan Devam Ediyor. İlimiz merkez Kayadere köyü civarında başlayan orman yangınına orman ekiplerimiz havadan ve karadan müdahale etmektedir.
Kayadere köyümüz tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu kız yurdunda misafir edilecektir. Ayrıca Çanakkale-Çan karayolu da tedbir amaçlı trafiğe kapatılmış olup vatandaşlarımızın alternatif yolları kullanmaları ve görevli personelin ikazlarına riayet etmeleri önem arz etmektedir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir.
İlimize geçmiş olsun dileklerimizle Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerine yer verildi.
Kayedere köyü, Damyeri mevkiinden bir anda yükselen alevler, rüzgarın da etkisi ile ormanlık alana sıçrayıp hızla yayıldı.
Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyü yakılarında, bir ay, bir hafta önce çıkan yangın nedeniyle, Kemeldere başta, b.ir çok köy tahliye edilmişti. Biir ay önce yaşanan korku, dün yine tekrarlandı.
Dört Yol bölgesinde de panik yaşatan yangın, Kaya dere köyü Damyeri mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle öğle saatlerinde başladı.
Geçen 16 temmuz' da aynı bölgede başlayan yangın, günlerce etkili olmuş, köylüler evlerini tedbiren boşaltmak zorunda kalmışlardı.
Tam bir ay, bir hafta sonra, yaşanan korku tekrarlandı. Bu kez, Kayadere köyü, Damyeri mevkiinden dumanlar yükseldi, kısa sürede alevler ormanlık alana sıçradı.
YABAN HAYAT, KÖYLERE İNDİ...
Yangın bölgesine yakın noktada bulunan yerleşim yerlerinin sakinleri, ormanlık alandan can havliyle kaçan yaban hayatı, çaresizlik içinde izlediklerini söyledi.
Geçen ay ki yangın esnasında da benzeri görüntüler oluşmuş; Karacalar başta, bir çok yaban hayat türünün köylerin yakınlarına dek gelip, adeta sığınacak yer aradıkları gözlenmişti.
ÇANAKKALE ÜSTÜNÜ, DUMAN BÜRÜDÜ
Benzeri durum bir ay önce de yaşanmıştı. Kızılkeçili köyü yakınlarında başlayıp günlerce süren yangının yakıp kavurduğu ormanlık alanların küllerini taşıyan duman bulutları, şehrin üzerine çökmüş, külleri taşıyan duman bulutu, Bozcaada' ya dek etkili olmuştu.
Dün Sarıçay üzerini kaplayan dumanlar, korkunç manzarayı anlatmaya yeten türdendi. Bu anlara tanık olanlar; "Çanakkale üstünü duman bürüdü" diyerek, yaşanılanı isimlendirdi.   
HELİKOPTERLER HAVADAN,
ARAZÖZLER KARADAN... 
Dün öğle saatlerinde, alınan yangın ihbarı ile Orman Böle Müdürlüğü ekipleri alarma geçti.
Tam bir seferberlik yaşandı. Çanakkale' de Dardanos Orman İşletme Şefliği' nde konuşlanan iki söndürme helikopteri, ihbar alınan bölgeye acil kodu ile havalandı, ilk sortilerini dakikalar içinde alevlerin üzerine yaptı.
Saatteki hamle hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlere, peş peşe sortiler yapan Helikopterlerin dışında, karadan da Ateş savaşçıları söndürme ekipleri Arazözler ile yangına müdahale başlattı.
KARA YOLU TRAFİĞE KAPATILDI..
Saatler 13:42' yi gösterir iken, bir ay önce olduğu gibi, Çanakkale-Çan karayolu araç trafiğine kapatıldı. Söndürme ekiplerinin güzergahta rahat yol almaları için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı na bağlı ekipler trafiğe kapanan kara yolu boyunca bir dizi önlem aldı. 
Gazetemiz, basım hazırlıkları sürüyor iken, yangın halen etkili şekilde devam ediyordu.
Cuma Deren –Şerife Erdem