Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, bu yıl 289.’su gerçekleştirilecek Çardak Yağlı güreşlerine katılım sağlamak için gerçekleştirdiği kurum ziyaretleri kapsamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’i ziyaret ederek   26 Ağustos’ta yapılacak tarihi Çardak Yağlı Pehlivan güreşlerine davet etti.
Çardak Belediyesi  her yıl olduğu gibi bu yıl da tarihi güreşleri yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl 289.’su gerçekleştirilecek güreşler için davetiyeler de tek tek yerine ulaştırılıyor. 40’ı Başpehlivan olmak üzere 600’den fazla güreşçinin katılması planlanan tarihi yağlı güreşlere davet etmek amacı ile Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Çanakkale’de gerçekleştirdiği  ziyaretler kapsamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’i ziyaret ederek    bizzat davetiyesini ulaştırdı.
Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir güreş yapmaya hazırlanan Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, önce organizasyon hakkında Kaşdemir’e bilgiler verdi, ardından  289 yıllık güreş geleneğinin  örf ve adetlerine uygun olarak kırmızı mum ile  kaplı davetiyeyi Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’e teslim ederek davetini gerçekleştirdi. Nazik ziyaret için Semerci’ye teşekkür eden Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Şerife Erdem