81 İl’ de, eş zamanlı sahaya inen Memur-Sen;  “Kamu personel sisteminin bütünlüğü bozuldu, bunu düzeltmenin en doğru yeri toplu sözleşme masasıdır dedik, yine ses yok.” hatırlatması yaptı. İl Başkanı Özen, çok çarpıcı ifadeler ile durumu özetledi;
 “Sabit gelirliler olarak, alım gücümüz düştü, her geçen gün sosyal maliyet artıyor, psikolojik maliyet aklımızı, enerjimizi sömürüyor” dedi.
 Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda, hükümet ikinci zam teklifini açıklamış, 2024' ün ilk 6 ayı için yüzde 15, ikinci 6 ay için ise yüzde 10 zam teklifi gelmişti. 2025 zam teklifi ise ilk 6 ay için % 6, ikinci 6 ay için % 5 olmuştu.
 Masada istediğini alamayan Memurlar kelimenin tam anlamıyla sahaya indi.Memur- Sen Çanakkale İl Başkanı Suat Özen, memurların taleplerini Çanakkale kordon boyunda düzenlenen basın açıklamasında dile getirdi.Özen; “Aklıyla, fikriyle, emeğiyle bu ülkenin yükselmesi için ter akıtan, milletine hizmet için alın teri döken kamu görevlisi ve emeklisi kardeşlerim.  Sorumluluğumuz bilinciyle, emeğimizin hakkını savunmak, sesimizi duyurmak için 81 ilimizde alanlarda, meydanlardayız.” dedi.
 
“Artışlar Merkez Bankasının Enflasyon Tahmininin Bile Altında”
 Memur-Sen Çanakkale İl Başkanı Suat Özen, Merkez Bankasının yıl sonu enflasyon tahminlerini de hatırlattığı konuşmasında; “Biz, 2 yıldır toplu sözleşme masasının toplanmasını, masanın dışında yapılan eksik ve yanlış düzenlemelerle bozulan gelir dağılımı adaletsizliğinin düzeltilmesini, sorunun bütün olarak görülmesini bekliyoruz. Maalesef, kamu işvereni bizim beklentimizi ve teklifimizin haklılığını hala anlayabilmiş değil.  Kamu İşvereni ilk teklifini 2 puan artırarak %25’e çıkarmıştır.  Bu ne demektir?  Sorunlarınız çözülmesin, enflasyon baskınız devam etsin, maaş artışlarınızı enflasyon farkı belirlesin demektir. Teklif, bu haliyle, Merkez Bankasının 2024 enflasyon tahmininin 8 puan, 2025 için de enflasyon tahmininin 4 puan altında kalmıştır.” İfadesini kullandı.Haber Merkezi