40’ı Başpehlivan olmak üzere çeşitli boylardan 600’den fazla güreşçinin katılacağı 289. Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşlerine sayılı günler kaldı. Bu yıl ücretsiz olarak düzenlenecek güreşler için bir çağrı yapan Çardak Belediye Başkanı  Metin Semerci, tüm vatandaşları güreşleri izlemeye davet etti.
Kırkpınar Güreşlerinde sonra ülkemizin en prestijli tarihi Çardak yağlı güreşlerine sayılı günler kaldı. Alınan kararla bu yıl ücretsiz olacak olan yağlı güreşlerde Çardak’ın çimenlerinde pehlivanlar geçidi yaşanacak. Adeta Kırkpınar’ın rövanşı olacak  289. Tarihi güreşleri  40 Başpehlivan katılacak.   Çardak Belediyesi tarafından bu yıl 289.'cusu düzenlenecek olan Geleneksel Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesinde Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ve Güreş Ağası Seyhan Arslan startın verileceği tarihi handa bir basın toplantısı düzenleyerek gerçekleştirilecek güreşler hakkında bilgiler verdiler.  Toplantının açılış konuşmasını yapan Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, tarihi güreşlerin ücretsiz olacağını vurgulayarak tüm güreş severleri davet ettiği konuşmasında "Ben öncelikle buradan bu yıl 289.'cusunu yapacağımız  tarihi Çardak yağlı pehlivan güreşlerine tüm halkımızı davet ediyorum güreşlerimiz aldığımız karar doğrultusunda bu yıl  Çardak'ta göreve geldiğimizde en büyük projemiz Çardak'a doğal gazı getirmekti çok. Ücretsiz olacak tüm güreş sever halkımız davetlidir. Artık o dönem AK Parti Grup Başkanvekili olan ve bugün İçişleri Bakan Yardımcısı olan Bülent Turan’ın çok katkısı oldu. Huzurunuzda teşekkür ediyorum. Yapmak isteyip de yapamadığım projelerimizin arasında yer alan ve çok yapmayı istediğim kreş ekonomik krizden yapamadım. İnşallah önümüzdeki dönem yapacağım” dedi.
 600 Başpehlivan Kol Bağlayacak
Çardak altın kemerli güreş ağası Seyhan Arslan ise yaptığı açıklamada, katılım gösterecek güreşçi ve Başpehlivanlar için yapılan çalışmalara değinerek  "Cumhuriyetimizin 100. yılında organize edeceğimiz başlangıçtan bu yana 669.tarihi Çardak güreşleri ve 289. Panayır ve tarihi Çardak yağlı pehlivan güreşlerinde ben son 4 yıldır güreş ağalığı yapıyorum. Hayırlısıyla 26 Ağustos 2023 Cumartesi günüde bu güreşleri tekrar yapacağız. 40 civarında başpehlivanımız olmak üzere alt boylarla beraber topalımda 600 kadar pehlivan katılacak. Cumhuriyetin 100. yılında Çardak'ta güreş ağası olarak ta o sahaya çıkmak benim için gurur ve onur. Bizim kazasız, belasız, hasarsız, kusursuz bu güreşi yapmak en büyük temennimiz. Çardak güreşleri Türkiye genelinde ilk üçte yer alıyor. Çardağın temel dokusu da var, boğazın kenarında 289 yıldan beri değişmeyen sahasıyla Türkiye'de tek doğal çimlerle tamamen kendi bitki örtüsüne sahip olan bir güreş sahasında güreş yapılıyor ve ben bu kasabanın güreş ağalığını yapıyorum bu guruda bana yeter. Bu yıl 289.'cusunu yapacağımız  Tarihi Çardak Yağlı Pehlivan Güreşlerine tüm halkımızı davet ediyorum” şeklinde konuştu.
 Burcu Erdal