1915 Çanakkale Spor kulübü görme engelliler Futsal takımı ile sayısız başarılar elde eden görme engelli İsa Akten, bu kez milli takım forması ile ter dökecek. 17- 26 Ağustos 2023 tarihlerinde İstanbul ngiltere'de yapılacak olan IBSA WORLD GAME görme engelliler dünya oyunları için milli takıma seçilen İsa Akten, takım arkadaşları ve antrenörünün de kararı ile Milli Takım  kaptanı oldu. Akten, başlayacak oyunlarda milli takım kaptanı olarak sahaya çıkacak.
Türkiye’nin En Üst Liginde Mücadele Ediyoruz
1915 Çanakkale Spor Kulübü Başkanı Nuray Işık Telli, İsa Akten’in başarısı ile ilgili yaptığı açıklamada “Daha önceki yıllarda da birçok başarılı sporcu yetiştirerek milli takımlara verdik ve güzel başarılar elde edildi. Futsal takımımız üst üste şampiyonluklar alarak, Türkiye’nin en üst ligi GESF  Futsal 1 lig’de yer almanın ve sporcumuz İsa Akten’i dünya oyunlarına Futsal milli takım kaptanı olarak göndermenin gururunu yaşıyoruz. Umarız ülkemizi ve şehrimize başarılı bir şekilde dönmelerini temenni ediyoruz”  dedi.
Çalışmalarımızın Meyvelerini Alıyoruz
Kulüp Antrenörü Akif Telli ise oyuncusunun başarısı hakkında yaptığı açıklamada “ 2012 yılında ilimizde neredeyse hiçbir görme engelli branşı yapılmazken, o yılda başladığımız çalışmalarımızın meyvelerini bu şekilde almanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2022 yılında futsal Milli Takımına  3 sporcu verirken bu yıl sadece bir sporcu gönderebildik. Fakat gönderdiğimiz sporcu milli takım kaptanı olması nedeniyle ayrı bir gurur yaşıyoruz” dedi
 Şerife Erdem