Ünlü Manken Tuğba Özay’ın sunumu ile Bayramiç Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Miss Truva Güzellik yarışmasında  Truva’nın güzelleri yeniden sahneye çıkacak
Zeus, Akhilleus’un annesi ve babası Thetis ve Peleus’un evlilik törenleri  için bir ziyaret verir fakat fitne ve fesat tanrıçası Eris davet edilemez. Davet edilmeyen Eris,  düğüne gider ve fitne çıkarmak için  ‘en güzel olan için’ diyerek ortaya bir elma atar.  Kendini en güzel olarak gören tanrıçaların hepsi elmaya sahip olmak ister.  Hera, Athena ve Aphrohite  elma üzerinde hak iddia eder ve  Eris’in istediği olur. Bunun üzereine tanrıçalar Zeus’tan en güzelin kim olduğunu seçmelerini ister. Fakat topa girmeyen Zeus bu görevi bir ölümlüye verir.  Bunun üzerine tanrıçalar kimin daha güzel olduğunu öğrenmek için bin pnarlı ida dağındaki ölümlü Paris’e giderler.   Paris daha önce boğa kılığındaki tanrı Ares’in kendi boğasını yenmesi üzerine tanrıyı ödüllendirdiği için adaleti ile tanınıyordu. Hermes’in yol göstericiliğinde 3 tanrıça Paris’in seçimini yapması için Ida Dağı’na gittiler. Orada, dağın pınarında yıkanmalarının ardından Paris’e güçlerini gösterdiler. Hera, Paris’e onu Avrupa ve Asya’nın kralı yapmayı önerdi. Athena ise savaşta kullanabileceği bilgeliği ve yetenekleri vadetti. Son olarak yanında Kharitler ve Horalar olan Aphrohite dünyanın en güzel kadınının aşkını vermeyi teklif etti. Bu kadın Yunan kralı Menelaos’un karısı Spartalı Helen idi. Paris Aphrohite’in zarafeti ve güzelliği karşısında o kadar büyülendi ki, altın elmayı ona verdi. Gücenmiş tanrıçalar hiddetle oradan ayrılırlarken, Paris’in babası Priamos’tan ve bütün Truva halkından intikam alacaklarına ant içtiler.
Binlerce Yıl Sonra Güzellik Yarışması  Yapılacak
İşte bu hikayeyi binlerce yıl sonra yeniden canlandırmak amacı ile Bayramiç Belediyesi Miss Truva Güzellik yarışması gerçekleştirecek. Başvuruları 10 Ağustos’ta tamamlanan yarışma için  18 ve 19 tarihleri arasında başvuru yapanlar kamp yapacak. 20 Ağustos’ta başvuru yapan kişiler Ünlü Manken Tuğba Özay’ın sunumu ile Yıldırım Akbulut Meydanı'nda podyuma çıkacak ve yapılan yarışma sonucunda birinci olana 20 bin TL ödül verilecek.
 
Burcu Erdal